background
Письменник Іван Дубінін отримав диплом і сертифікат переможця літературного конкурсу творів (книг, збірок) для дітей «Лоскотон»

    Поет і прозаїк, гуморист, постійний друг Черкаської обласної бібліотеки для дітей та улюбленець наших читачів Іван Іванович Дубінін отримав заслужену нагороду за казкове оповідання «Кукудя, або Пригоди кукурудзяного хлопчика». Диплом і сертифікат переможця літературного конкурсу творів (книг, збірок) для дітей «Лоскотон» вручив Іванові Івановичу директор Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

    Нагадуємо, що літературний конкурс творів (книг, збірок) для дітей «Лоскотон» був започаткований у 2018 році Департаментом освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради спільно з Черкаською обласною організацією Національної спілки письменників України. Він розрахований як на професійних майстрів пера, так і на аматорів і покликаний популяризувати якісну дитячу літературу українських авторів. Змагання приурочене до Міжнародного дня захисту дітей. Його підсумки традиційно підбивають наприкінці травня.

    Цього року, крім Івана Дубініна з книгою «Кукудя, або Пригоди кукурудзяного хлопчика», на головний приз претендували ще три автори. Зокрема: Тетяна Брукс із книгою «Правдива історія про сміливих Того і Болто», Олег Майборода з книгою «Знаю я один секрет» та Ольга Месевря з книгами «Півник у вікні» та «Вишиванка для сонечка», віршами для дітей.

    Привітати письменника з таким досягненням прийшли не тільки представники влади, а й колеги – прозаїки, поети, літературознавці, знані на Черкащині та за її межами. Із теплими словами, відгуками, побажаннями натхнення й подальших успіхів зі сцени звернувся голова Черкаської обласної організації Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України, літературознавець, доктор філології, професор Володимир Поліщук. Привітання прозвучали від письменниць Катерини Вербівської, Наталії Бонь, від доньки й онуків Івана Івановича, а також від поетеси Юлії Гончар і композитора й поетеси Таміли Чупак, які є лауреатами цього конкурсу за 2018 і 2019 роки відповідно.

    Ми щиро раді за Івана Івановича Дубініна й вітаємо його із заслуженою перемогою! Він частий гість бібліотечних свят, учасник творчих зустрічей і літературних подій. Його кумедні віршики й коротка проза користуються популярністю в наших читачів, а авторське виконання творів незмінно викликає в залі веселий дитячий сміх й оплески. Про творчість цього прекрасного письменника, його співпрацю з нашим закладом, а також про історію й значення літературного конкурсу «Лоскотон» розкаже відеоролик, підготовлений працівниками бібліотеки до церемонії нагородження.

 

002.JPG 003.jpg 004.jpg 005.jpg 006.JPG 007.jpg 008.JPG 009.jpg 010.JPG 011.jpg 012.JPG 013.jpg