background

Традиційні для Черкаської обласної бібліотеки для дітей яскраві свята й розважальні заходи до Міжнародного дня захисту дітей цього року, на жаль, довелося скасувати. Однак ми знаємо спосіб поспілкуватися із читачами й організувати для них цікаве дозвілля! Замініть похід в улюблену книгозбірню на онлайн-розваги – не пошкодуєте, адже наша бібліотека підготувала для дітей і підлітків дуже багато корисних і захопливих інтелектуальних ігор саме у віртуальному форматі. Зорієнтуватися в них вам допоможе інтерактивний плакат і наш невеличкий текстовий гід.

Віртуальний турнір «Під правовою парасолею» – це добірка правознавчих вікторин, ігор, загадок різних форм, орієнтованих як на учнів молодших класів, так і на старших гравців. Уважно розгляньте наш інтерактивний плакат: на парасольці ви знайдете круглі рухливі підвіски. Натисніть на кожну з них й отримаєте сторінки з іграми на різний смак і рівень підготовки. До речі, саме таке оформлення плакату ми вибрали не випадково. Жовто-синя парасолька – під колір неба, сонця й державного прапору – водночас, тішить маленьку читачку й захищає від загроз світу. Також парасоля – символ цьогорічної Всеукраїнської ходи дитячих бібліотекарів, читачів, батьків, друзів та партнерів книгозбірень, яку, у зв’язку з напруженою епідеміологічною ситуацією, доводиться проводити віртуально й умовно.

Та ігри на підвищення юридичної культури дітей – не єдиний формат, який ми обрали для наших читачів. На них також чекає святкова онлайн-програма «Казковий світ дитинства». Ось тут наш «Ігровий майданчик» має, чим вас здивувати! Малюкам, які знаються на казкових сюжетах і добре розбираються в чарівних персонажах, сподобається філворд «Книгознайко», ігри «Чи знаєш ти героїв із популярних дитячих творів?», «З’єднай ім’я автора з його твором», казковий кросворд «Артефакти для здійснення бажань». Учні середньої школи можуть перевірити свою читацьку ерудицію за допомогою літературної гри «У світі дитячої літератури» та літературної вікторини на основі шоу «Перший мільйон». Якщо ви ще й полюбляєте кінематографічні версії магічних світів і карколомних пригод, зверніть увагу на бібліокіно «Вгадай книжку за кадром з екранізації». Є в рубриці «Літературні ігри» також чимало викликів для поціновувачів окремих авторів-майстрів дитячої літератури – Марини Павленко, Володимира Рутківського, Джоан Ролінґ, Ганса Андерсена, Дари Корній, Джона Толкіна.

Перевіряти ерудицію й розважатися, звісно, полюбляють не лише книгомани. У категорії «Тести» ви знайдете чимало інтелектуальних ігор на нейтральні теми. Наприклад, медіавікторину «Веселий ерудит»; ігри «Динозавроманія», «Свята, що здивували світ»; географічні й екологічні вікторини та вправи на уважність «Подорож океанами», «Хвилинка на роздуми», «Жива природа», «Знайди маму» й чимало інших розваг.

Зайняти ручки й дещо змінити вид дозвілля найменших читачів допоможе наша нова рубрика «Зроби сам». Завдяки майстер-класу «Паперова рибка» у вигляді динамічної покрокової фотоінструкції малюки зможуть швидко виготовити кумедну паперову рибку, що може стати й закладинкою, й елементом листівки, і просто маленьким сувеніром.

Потренувати очі, зняти стрес і стимулювати уяву допоможуть улюблені як дітьми, так і батьками «Пазли». Складайте колажі за мотивами різних казок й окремих літературних творів, відпочивайте й збагачуйте фантазію разом із нами.