background
ЧОБД на "Місті професій"

    Побути 3 години справжніми бібліотекарями вдалося юним черкасцям 14 вересня. Працівники Черкаської обласної бібліотеки для дітей поділилися секретами свого фаху на окремій локації профорієнтаційного інтерактивного дитячого заходу «Місто професій». Таку можливість наш заклад отримав уже вдруге – на цей раз подія відбулася в межах Дня міста Черкаси в Долині троянд.

    Кожен маленький працівник отримував на вході до «Міста...» ігровий паспорт, який мав заповнити нотатками від «роботодавців». Для того, щоб отримати запис від бібліотеки, треба було докласти зусиль. Праця в нашій читальні насправді досить різноманітна, тож дітлахи випробували на собі тільки деякі її аспекти. Вони заповнювали формуляр, записуючи на ньому важливі відомості про читача й літературу, видану на руки. Також потрібно було розставити книжки в алфавітному порядку – такий найпростіший спосіб систематизації фонду. Для бібліотекаря важливе дбайливе ставлення до паперового продукту, тож і його мали перейняти майбутні робітники. Матеріально це виражалося в майстер-класі з виготовлення книжкових закладок. Кумедні та яскраві закладки читачі тепер використають у своїх улюблених виданнях. Прекрасна альтернатива загинанню сторінок і неакуратному зберіганню літератури в розгорнутому вигляді, чи не так? Насамкінець діти гортали журнали, представлені на бібліотечній локації. Ось така винагорода за старанну працю.

    «Місто професій» стало майданчиком для презентації ще багатьох царин людської діяльності. Діти пробували себе в ролі пожежників, поліцейських, тележурналістів, фармацевтів, службовців МЧС, робітників сфери обслуговування, кінологів, кравців, будівельників, перукарів тощо. Про свою роботу розповідали представники бюджетних організацій, професійно-технічних навчальних закладів, приватних компаній.

    За інформацією головних організаторів, проєкт існує вже 6 років. За цей час участь у ньому взяли 50 міст України. «Працевлаштувалися» в представлених компаніях понад мільйон дітей.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG 015.jpg 016.JPG 017.JPG