background

    Незвичайну виставку «Дива з вовни» презентувала в галереї відділу масової роботи та естетичного виховання автор Лідія Чернюк. Уважні відвідувачі – учні 8-А та 4-А класів Першої міської гімназії – могли поспілкуватися з мисткинею, поставити їй питання за темами й технікою виконання полотен, а ще перейняти деякі секрети її майстерності.

    Лідія Вікторівна точно знає, як навчити дітей різного віку розумітися на прекрасному й виготовляти дивовижні картини. Педагог із 35-річним стажем, заступник директора з навчально-виховної роботи та керівник гуртка «Валяниця» у ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр», живописом жінка почала захоплюватися відносно недавно – 8 років тому. Однак уже сьогодні має чимало напрацювань і вміє дивувати вибагливих естетів. Вона регулярно працює з дітьми в напрямку декоративно-ужиткового мистецтва й організовує майстер-класи для дорослих. Її цікава техніка – «вовняна акварель» – на позір видається справжнім живописом, багатим особливою енергетикою тепла й затишку. Секрет у тому, що різнокольорові пасма вовни накладаються одна на одну, створюючи ефект мазків пензлем.

    Так можна дуже вдало передати красу навколишнього світу й власні почування. Тематика й жанрове різноманіття зображень необмежені. Лідія Чернюк віддає перевагу натюрмортам із квітів, пейзажам, зображенням птахів і орнаментів народного мистецтва. Саме такі картини представлені на виставці в бібліотеці. Окремі роботи також присвячені сніжній порі року, новорічним розвагам і коханню. Й назви витвори мають відповідні: «Різдвяна ніч», «Зимова казка», «Чумацький шлях», «Осіння рапсодія», «Горобина в снігу», «Макові фантазії», «Бузок», «Гортензії», «Ромашкові мрії» тощо. Чимало картин наша гостя підготувала, надихаючись творіннями сучасного бразильського художника Фабіо Сембранеллі, відомого фантастично прекрасними акварелями з квітами. Прикметно, що живописом талановита жінка не обмежується, виготовляючи з вовни ще й симпатичні іграшки.

    Після розповіді про свою творчість й особливості техніки Лідія Чернюк провела для зацікавлених дітей і дорослих майстер-клас «Вовняна акварель». Натхненні словами й особистістю мисткині, діти намагалися створити власний яскравий мариністичний пейзаж за допомогою вовни. Успіхи були різні, однак для кожного читача плід його роботи особливий і цінний у тому числі тим, що таку картинку можна буде незабаром презентувати мамі до 8 березня. Подарунок точно вийшов нестандартним і весняним.  

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG