background

    У рамках циклу „Майстри пера Черкащини – дітям” у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів відбулася зустріч учнів 3-х класів СПШ №33, 5-го класу ЗОШ №25 із Мариною Павленко, дипломантом і лауреатом багатьох літературних конкурсів та премій, членом Національної спілки письменників України. Творчість Марини Степанівни багатогранна. Її книгами для дітей „Домовичок з палітрою” та „Домовичок повертається”, циклом казок „Півтора бажання” й повістями для підлітків про Софійку-русалоньку, „Миколчиними історіями” захоплюються не лише діти, а й дорослі.Марина Степанівна любить і вміє малювати. Як художниця ілюструвала книжки-розмальовки для дітей та свої книги.

   Відповідаючи на численні запитання, письменниця повідала юним читачам, що писати і читати почала рано та, мабуть, це і не дивно, адже народилася в сім'ї педагогів-мовників, письменників Степана та Ольги Павленків. „Списувала історії для своїх творів із самої себе, своєї сестрички, а пізніше – зі своїх донечок”, – сказала Марина Степанівна.

   Свою цікаву і захоплюючу розповідь письменниця перемежовувала читанням уривків із власних творів та віршів із книг її батьків: „Абетка-ярмарок”, „Мальви на причілку”, „Вічність така коротка”.

   Приємним сюрпризом для Марини Павленко і всіх присутніх була зустріч із героями домашньо-пригодницької повісті „Домовичок з палітрою”, уривок з якої інсценували учасники театрального відділення Черкаської дитячої школи мистецтв Новіцька Ольга, Навойцева Дарина та Іванов Андрій (режисер Н.В. Лістрова, концертмейстер В.А. Майборода).

   По закінченню зустрічі всі бажаючі придбали книги та отримали автограф від автора.

 

01.jpg 02.jpg 03.jpg