background

      Зрозуміти сутність, звичаї свята Трійці та вкотре захопитися красою народних легенд, пов’язаних із природою й глибинною філософією життя, читачам бібліотеки допомогли працівники відділу масової роботи те естетичного виховання. Із такою метою вони організували мультимедійну мандрівку «Клечальна неділя – квітує чар-зілля», яку відвідали учні 1-А класу Першої міської гімназії.

     Завдяки розповіді бібліотекаря малюки занурилися в переплетіння християнських вірувань і фольклорних сказань. Діти дізнавалися про магічне значення числа 3 в різних площинах буття; про прикрашання помешкань духмяним зіллям, його видами й функціями самого цього ритуали; про пробудження на зелені свята всіляких міфічних створінь у водоймах і лісах та про Русалчин тиждень. І ще, звісно, про романтичну церемонію водіння прекрасної дівчини-«тополі» з трав’яними оздобами у волоссі та вбранні.

     Відчути свою приналежність до народної традиції дітлахи змогли за допомогою тематичних ігор з вільними весняними танками, пантомімою на теми природних явищ й істот та іншими рухливими розвагами.

002.JPG 003.JPG 004.JPG