background

     Виставку найкращих робіт за підсумками регіонального туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей 2018» відкрили у вестибюлі бібліотеки 2 травня. Цього року змагання проводилося вже всьоме. Його ініціює державне підприємство «Редакція журналу «Охорона праці». На регіональному етапі організацію конкурсу, прийом й оцінку робіт здійснює управління Держпраці в Черкаській області.

     Усього цьогоріч на конкурс надіслано понад 700 робіт дітей зі 154 дошкільних, загальноосвітніх та професійних навчальних закладів області. Юні художники боролися за перемогу в трьох вікових категоріях: 6 – 10 років, 11 – 14 років та 15 – 18 років. Їхній хист і креативний підхід оцінювали представники управління Держпраці в Черкаській області, Федерації профспілок, Спілки промисловців і підприємців Черкаської області, спеціалісти з пожежної безпеки, профілактики страхових випадків, промислової екології, працівники з галузей культури та освіти. А ще свою думку висловлювали користувачі офіційної сторінки управління Держпраці в Черкаській області в мережі Facebook. Детально про перебіг конкурсу можна почитати на сайті його організаторів.

     У своїх роботах діти висловилися щодо питань безпеки в найрізноманітніших сферах суспільного життя. На малюнках можна знайти застороги щодо поведінки дітей на будівництві, в екстремальних умовах, важливості дотримання дорослими людьми вимог охорони праці на промисловому виробництві, в сільському господарстві, у медицині, на шахтах, у поводженні з транспортом і технічним устаткуванням. Автори звертали увагу на застосування спецодягу в призначених для цього умовах, на поширення знань про предмети першої необхідності в разі нещасних випадків тощо. Уявлення дітей і підлітків про таку важливу частину життя, як охорона праці, підкріплювали яскраві образи природи, зображення свідомих, небайдужих і досвідчених людей, багатоплановість і широкий сюжетний спектр окремих малюнків. Роботи підкріплювалися розлогими підписами, часто римованими, покликаними пояснити думку авторів.

     Малюнки переможців передані для оцінювання у фінальному етапі змагання. Інші ж якісні, барвисті, переконливі роботи можна побачити у вестибюлі бібліотеки. Там їх найліпше зможуть оцінити наші читачі. І, напевне, запам’ятають виразні образи та емоційні гасла-підписи надовго – такі знання точно зайвими не будуть.   

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG