background

     Наші читачі-фани найвідомішого хлопчика-чарівника у світі мають справжнє свято: відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів нарешті підготував для них захопливу розвагу. Квест «Вам лист із Гоґвортсу» за мотивами серії книг Джоан Роулінг про Гаррі Поттера вже кілька тижнів б’є рекорди за кількістю проведених заходів і попередніх замовлень. Автори свіжої пригоди для користувачів бібліотеки підійшли до роботи з усією відповідальністю: не дивно, адже не так просто врахувати всі дрібні деталі настільки розвинутого й популярного фентезійного всесвіту й догодити відданим шанувальникам. Робота над реквізитом, декораціями й сюжетом квесту тривала не один місяць, зате результатом читачі задоволені.


     Звісно, настільки запитувана книга й раніше не ігнорувалася в нашому закладі: відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів здавна має гру за першою частиною саги для найменших читачів. Відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів спробував скомпонувати в новій розвазі елементи з усіх книг серії й змусити гравців рухатися всіма поверхами бібліотеки в пошуках підказок. З моменту презентації квесту його відвідала не одна сотня дітей і підлітків. Учасниками протягом квітня стали: учні 6-Б класу ЗОШ № 7, 5-А класу ЗОШ № 11, 6-Б класу ЗОШ № 22, 3-Б класу Першої міської гімназії, 8-А, 5-Б, 6-А класів ЗОШ № 2.

     За легендою квесту юні маги, об’єднані у дві команди за факультетами Ґрифіндор і Слизерин, мають знайти в бібліотеці (що на час гри виконує одночасно роль Гоґвортсу, Ґрінґотсу, Азкабану й Верескливої халупи) сім зловісних предметів – горокраксів. Зібравши й знищивши ці темні артефакти, у яких найбільший лиходійник книги заховав частки своєї душі, можна раз і назавжди перемогти зло. У пошуках щоденника Тома Редла, персня й медальйона Салазара Слизерина, діадеми Ровени Рейвенклов, чаші Гельґи Гафелпаф, змії Волдеморта й книжки про Гаррі Поттера діти виконують низку чудернацьких дій. Наприклад, грають у квідич, говорять зміїною мовою, варять зілля удачі, перемагають дементорів за допомогою заклять і найщасливіших спогадів, навідуються в банк до гоблінів, користуються щезальною шафою, зазирають до скляної кулі віщунки тощо.

     Аби із честю подолати випробування й обстежити всі закутки, учасникам доводиться пройти три поверхи читальні й підвал, вислухати нотації від Мінерви Макґонаґалл, подивуватися пророцтвам Сивілли Трелоні, відповісти на виклик помічниці професора Снейпа. Допомагають їм у цьому чарівні палички, карта Мародерів із планом будівлі, численні сови з підказками на лапках, а ще власні здогадливість і почуття гумору – все, як в оригінальній історії! Навіть свій Розподільчий Капелюх є (з обов’язковим повчальним віршем), без нього церемонія поділу на факультети-команди була б не настільки цікавою й правдоподібною.

     Ліпше пройнятися атмосферою цього дійства вам допоможе проморолик, знятий викладачами й учасниками відеостудії «Соняшник», що працює в бібліотеці – переглянути його можна на нашому YouTube-каналі. Деталі запису на квест можна з’ясувати за телефоном, вказаним в афіші.   

 

002.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG 017.JPG