background

     Учасники чемпіонату міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів з гри «Що? Де? Коли?» ще на одну сходинку ближче до фіналу сезону 2017 – 2018 рр. – вони позмагалися в черговому турі. Для молодших ерудитів цей етап став третім, для старших – четвертим, за рахунок нечисленної за кількістю учасників грудневої гри. Тепер ще один шанс дібрати бали й здобути звання чемпіона сезону гравці в обох категоріях отримають аж у квітні.

     Серед команд учнів 6 – 8 класів пальму першості продовжують утримувати «Мамонтята» (Гуманітарно-правовий ліцей), яким вдалося дати 15 правильних відповідей із 24-х. Цей результат навіть кращий за попередній (13 відповідей) і вказує на те, що ці претенденти цілком можуть залишитися остаточними лідерами. За друге й третє місце точиться палка боротьба. Там по 11 правильних відповідей дали команди «Оксюморин» (Перша міська гімназія) та «Клевер» (ЗОШ № 22). Для обох це певний шанс на реабілітацію: в минулому турі вони не спромоглися потрапити навіть у трійку. І якщо «Оксюморин» грає відносно рівно, поступово набираючи оберти, то «Клевер» показує нестабільний результат: від 2 місця в першому турі, до 8 – у другому й знову 2-3 тепер. На фоні минулорічного лідерства – це відчутний удар по гордості. І виклик перед фіналом.

     У категорії учнів 9 – 11 класів трійка лідерів змінюється не настільки драматично, хоча також є свої нюанси. Так, команда «Фімляни» (ФІМЛІ), яка в першому й другому турі надійно утримувала за собою 3 сходинку, а в третьому й узагалі рвонула на 1 місце, на передостанньому етапі відчутно здала позиції. Їм вдалося дати лише 9 правильних відповідей із 30 (різкий контраст із попередніми 20-ма!) і впасти аж на 7 місце. У квітні доведеться неабияк попрацювати, щоб відбити втрачені позиції. Лідерами ж у цьому турі стали команди «Еверест» (Перша міська гімназія) із 17 відповідями, «Еврика» (СПШ № 18) та «Мамонти» (Гуманітарно-правовий ліцей) – із 15 відповідями на кожну. Для «Евереста» – стабільно високий результат і помітний потенціал лідерства (ці гравці постійно ходять довкола першої сходинки, у другому турі навіть її сягнули). Утім, їхні конкуренти за цією грою теж не звикли пасти задніх, особливо «Еврика» зі стабільним 2-3 місцем у минулому.

     Повну версію турнірної таблиці можна переглянути на сторінці організаторів чемпіонату в мережі Facebook. Незабаром вона з’явиться й на нашому сайті.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG