background

     Другий тур чемпіонату міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів з гри «Що? Де? Коли?» примусив уболівальників і гравців похвилюватися. І якщо старша категорія ніякими особливими сюрпризами похвалитися не може, то серед молодших відбулася стрімка зміна лідерів турнірної таблиці.

     Звісно, це навіть ще не попередні результати всієї гри: на учасників чекає кілька наступних турів, у яких події можуть розвиватися геть інакше. Однак за таким розвитком хай навіть на початковому етапі стежити цікаво. Серед учнів 9 – 11 класів перші місця розподілили між собою ті ж команди, які добре зарекомендували себе на відкритті нового сезону. Найбільше питань «взяла» команда з амбітною назвою «Еверест» (Перша міська гімназія). 14 балів – майже такий самий результат, як на попередньому етапі, стабільність – таки ознака майстерності. Суттєво відстала від них «Еврика» (СПШ № 18) з 10 відповідями, це друге місце виявилося для них не таким славним, як попереднього разу. Ще меншого результату добилися «Фімляни» (ФІМЛІ») – їхні 7 балів помітно контрастують із 14-ма в жовтні. Та все одно це заслужене третє місце.

     Менші ерудити наочно продемонстрували, наскільки можуть відрізнятися результати від гри до гри. На цей раз перемогу впевнено захопили «Мамонтята» (Гуманітарно-правовий ліцей) із 13-ма правильними відповідями. Це при тому, що минулого разу їм довелося задовольнитися лише 6 місцем. А от колишні лідери «Фімляни» (ФІМЛІ) «стрибнули» на бронзову сходинку. Кількість їхніх балів така сама, як у «Альфи» (СПШ № 20) – «срібних» переможців, які піднялися із четвертої сходинки. Попередні ж «срібні» призери спустилися аж на 8 місце, їм доведеться добре попрацювати у наступних батлах, щоб відвоювати свій авторитет. До реваншу гравці тепер готуватимуться кілька місяців.

     Які ще зміни відбулися в турнірних таблицях, ви можете відстежити тут.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG