background

        Хоч Тиждень дитячого читання, як і все хороше у світі, має властивість закінчуватися, нарікати не варто. Протягом цих кількох днів у бібліотеці пройшло так багато вартісних подій, що згадувати їх можна ще не один місяць. А ще після них залишилася ціла купа веселих світлин і приємних вражень. Не дивина: з 21 по 27 березня на наші масові заходи завітало не багато не мало 1300 дітлахів! Що не кажи, а настільки жваво й людно в нас буває не завжди.

     Які тільки теми й розваги не чекали на наших відвідувачів! Самих лише ігор назбиралася ціла круговерть. Судіть самі. Тут і суто літературні змагання, присвячені окремим історіям і книгам загалом, як-от: ігротур «У пошуках чарівної книги» (для учнів 1-Б класу ЗОШ № 6), гра-феєрія «Золотий квиток у казку» (для учнів 4-А класу ЗОШ № 19 та 4-А класу Першої міської гімназії), літературна гра «Секрети магії від Гаррі Поттера» (для учнів 4-А класу СПШ № 3 та 3-Б класу Першої міської гімназії). Усі – у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. І випробування загальної ерудиції, зокрема: гра-мозаїка «Інтелектуальна ігротека» (для учнів 1-В класу СПШ № 17), пізнавально-розважальна гра «Пізнайкова скарбничка» (для Учні 3-А класу

СПШ № 3 і 3-Б класу СПШ № 17) у тому самому відділі; пізнавально-ігрова година «Кидай мишку – бери книжку» (для учнів 4-Б класу Першої міської гімназії, 2-Б і 2-В класів Черкаського колегіуму «Берегиня») у відділі масової роботи та естетичного виховання; тренувальна гра «Що? Де? Коли?» за темою «Жартома і всерйоз» (для учнів 8-А й 8-Б класів СПШ № 3) у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів.

     Ще більш масштабні форми – цілі пізнавально-розважальні програми й масштабні конкурси – подобалися читачам не менше.  Буквально у всіх відділах обслуговування знайшлося місце для великих розваг. Скажімо, на найменших наших читачів чекав конкурс «Літературне Євробачення» (статтю про цю подію можна знайти на нашому сайті); на школярів середнього шкільного віку – мегабатл «Хлопці проти дівчат» (участь взяли учні 5-А класу ЗОШ № 22) і бібліоквест «Знання і таємниці на книжкових полицях» (учні 6-А класу СПШ № 17); на любителів творчості – година жартів «Сміх людський – чудесна штука» (учасниками стали учні 9-Г класу СПШ № 17).

     Утім, користувачі нашої книгозбірні прихильні не лише до легковажних розваг, а й до серйозних матерій і корисних для мозку занять. Продовжуючи тему урочистого відкриття Тижня дитячого читання, працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів підготували для учнів 10 класу ЗОШ № 22 історичний хроноскоп «Мужність і відвага  крізь роки», присвячений захисникам Вітчизни й важливості патріотичного виховання. Знайшлося в цьому відділі місце й для інших питань, не в останню чергу пов’язаних із красним письменством. Висвітлені ці питання були на таких заходах: літературній відеогодині «Знай наших: письменники Черкащини» (для учнів 5-А, 5-Б, 5-В  класів СПШ № 3), бібліогідах «Письменники зарубіжних країн» (для учнів 6-А, 6-Б класів СПШ № 3) та «Читаймо наше, читаймо українське» (для учнів 7-А, 7-Б класів СПШ № 3).

     Не пасли задніх у відділі масової роботи та естетичного виховання й у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів. У першому розуму дітей навчали під час пізнавальної відеогодини «Із глибини книжкового життя» (для учнів 6-А, 8-А класів Першої міської гімназії). А для учнів 4-Б класу Першої міської гімназії у другому був підготовлений відеокруїз «Свята, що вражають».

     І навіть цими темами заходи Тижня в бібліотеці не обмежилися. Хороший настрій і захопливе дозвілля читачам забезпечувала лялькова вистава «Троє поросят», години творчого дозвілля «У пошуках чарівних фарб» і «Розфарбуймо сірий світ» та ін. Усього – 24  різнопланові, насичені й цікаві заходи на різний смак і вік.

008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG 014.JPG 015.JPG