background

     До Загальноукраїнського проекту культурної інтеграції «Український Донбас», затвердженого наказом Міністерства культури України, долучилася нещодавно й наша бібліотека. Для реалізації поставленого завдання ми розробили власний літературно-мистецький он-лайн проект культурного обміну між бібліотеками для дітей «Місточок дружби». І вже 24 березня в салоні нашого закладу черкаський письменник Іван Дубінін поспілкувався в скайп-режимі із читачами та працівниками Першотравневої районної бібліотеки для дітей, розташованої в смт. Мангуш Першотравневого району Донецької області.

     У спілкуванні також взяли участь учні 1-Б класу Першої міської гімназії м. Черкаси, яким було надзвичайно цікаво привітатися з однолітками з далекого й невідомого їм регіону України. Захід водночас став органічною частиною циклу «Майстри пера – найменшим», який для своїх читачів систематично провадять працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів.

     Головним героєм скайп-зустрічі невипадково став саме гуморист, прозаїк, поет, член Національної спілки письменників України Іван Іванович Дубінін. Читачам із Донецької області він цікавий завдяки не лише прекрасним віршам і кумедним пародіям, а й тому факту, що він також народився на Донбасі – зокрема в Луганській області (хоча з 1997 року мешкає й працює в Черкасах).

     Протягом заходу наш гість прочитав найкумедніші свої творіння з двомовної збірочки віршів для дітей «День народження зуба», а також презентував інші свої видання для наймолодшої категорії читачів – «Зозульку» й «Небо в калюжі». Автор поспілкувався з малечею Черкас та Мангуша про їхні улюблені твори, відповів на питання присутніх, а ще залишив автограф на кількох своїх книжках спеціально для Мангушської районної бібліотеки для дітей та її читачів. Невдовзі ці видання, як і низка інших, що презентують літературу й мистецтво нашого краю, будуть надіслані в бібліотеку Донеччини.

002.JPG 004.JPG 005.JPG IMG_5787.JPG