background

     Весела дитяча письменниця в минулу неділю завітала в гості до учасників літературно-творчого гуртка «Пегасик», що працює в нашій бібліотеці.

     На відміну від «пегасівців» Наталя Бонь почала писати вже в зрілому віці. Хрещеним батьком її першої книжечки став улюблений всіма дітьми Всеволод Нестайко. «Оголосили грант на видання книжки. Тільки треба була рецензія членів Спілки письменників. Тоді я звернулася до Всеволода Нестайка. І він порекомендував мою книгу до друку», – розповідає письменниця.

     Під час зустрічі гостя читала власні смішні вірші й оповідання. А їй у відповідь «пегасівці» ділилися своєю творчістю. Найбільше авторитетну літераторку діти вразили, коли виконали її творче завдання. На основі заданих трьох слів за півгодини юні автори написали по оригінальному оповіданню. Лера Дмитренко розповіла, що буває, коли на шоколад ловити раків. Таня Швець написала про підступне пофарбування корови, яка мала давати какао замість молока. Аня Баркар запропонувала дуже ліричну прозу. А Мілана Бабіч встигла скласти аж два вірші.

      Гостя також багато розповідала про власне дитинство, ділилася творчими планами й закликала «пегасівців» брати участь у конкурсах. Сама Наталя Бонь ніколи не втрачає такої нагоди. Так, на свіжий Всеукраїнський літературний конкурс – пітчинг «Книголав» – письменниця встигла подати матеріали за годину до його завершення, підготувавшись буквально за півтора дні. Наталя Бонь запевнила, що до наступної зустрічі її вигадані герої райчики оживуть на сторінках завершеної цікавенної повісті. До речі, тепер усі ми можемо підтримати незвичайних героїв письменниці в он-лайн голосуванні.
  

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg