background

     Коли кажуть, що коханню кориться будь-який вік, мають на увазі, в основному, симпатії до другої половинки. А от у наших читачів любов не знає обмежень, вони щиро й палко висловлюють свою прихильність і до батьків, і до улюблених занять, і до всього навколишнього світу. Виявити ці приємні емоції ще й до Дня святого Валентина, дібрати до них відповідну тональність, знайти індивідуальний голос кожного почуття дітлахам допомогли різні відділи бібліотеки.

     Наприклад, для багатьох людей (і не лише маленьких) любов – це турбота, піклування, лагідність. Виявити свою ніжність до найрідніших, приготувавши для них щось дуже особливе, смачненьке й естетичне учні 3-А класу Першої міської гімназії змогли на майстер-класі з розпису пряника 11 лютого. Розмалювати ласощі так, аби вони набули святкового вигляду, дітям допомогла організатор культурно-дозвіллєвої діяльності Черкаського міського будинку культури ім. І. Кулика Оксана Савенко. Вона ж і спекла для своїх тимчасових учнів пухкі пряники-«сердечки». Захід проходив у відділі масової роботи та естетичного виховання за підтримки й сприяння його працівників.

     Перед тим, як випробувати художні таланти підопічних, Оксана Савенко розповіла їм, що таке пряник, як зробити його ароматним і підкреслити його смак. Потенційні кондитери дізналися також про засоби декорування випічки – кондитерську глазур і спеціальний їстівний бісер. І тільки після невеличкої вступної частини заходилися прикрашати солодкі сердечка білою, рожевою, червоною та блакитною глазур’ю з одноразового шприця-пакетика та «насаджувати» на такий смачний барвистий «клей» кучеряві орнаменти. Результати своєї праці малюки змогли подарувати всім, кого вони люблять – батькам, братикам і сестричкам, друзям.

 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 009_.JPG

     Любов може також бути вдумливою, виваженою, глибокою й знаходити вираження в красивих словах та благородних вчинках. Це довели учасники групи молодших підлітків (учні 5 – 7 класів) «Світ пізнання», з якою працює психолог бібліотеки Анна Герман. 7 лютого гуртківці цілком присвятили роздумам про природу й призначення свого кохання. А підсумки такого аналізу підбили дуже креативним чином – виготовили тематичний плакат до Дня святого Валентина, який прикрасив вестибюль бібліотеки. Послуговуючись засобами літературної мови, аматорського живопису, аплікації, діти висловили своє захоплення життям і вдячність світу. На розцяцькованому ватмані знайшли місце ось такі зізнання:

     «Я люблю бібліотеку, друзів, рідних, пікніки, ліс, тварин, школу, вечірнє небо, природу, свій дім, свою країну, танці, розваги, кіно, мультики…».

     «Я люблю книги, пізнавати світ і дізнаватися щось нове! Я люблю різні гуртки і психологію».

     «Любов – це коли проводиш всі свої роки кохаючи».

     «Любов – це любити свою справу і все, що нас оточує».

     Такі милі слова тепер гріють душу не лише тим, хто їх писав, а й усім відвідувачам нашої читальні.

     Утім, учасники «Світу пізнання» не лише досліджували свої емоції, а й вирішили привітати з романтичним святом тих, хто зараз найбільше потребує підтримки. Разом із психологом діти написали листи й спакували цілу коробку різних добреників для учасників АТО в Донецькій області. Посилку обклеїли синьо-жовтим папером й уже передали бійцям.

 

014_.jpg 015.jpg 016.JPG 017.jpg 018.jpg 019.jpg 020.jpg 021.jpg

     А ще любов може бути грайливо-іскристою, веселою й активною. І коли ж віддавати належне такому її боку, як не в дитинстві! Тож учні 4-А класу Першої міської гімназії, які завітали до відділу масової роботи та естетичного виховання 12 лютого, із задоволенням включилися в пізнавально-розважальну програму «Валентинів день». На романтично налаштованих читачів чекали кумедні ігри з елементами пантоміми, змагання в потужності легенів (коли кожен намагається зрушити паперове сердечко лише силою свого подиху), ігри-«упізнання» одне одного із зав’язаними очима, танцювальні «батли», виклики загальній ерудиції й знанню красивих любовних історій героїв казок. Веселощі чергувалися з порціями пізнавальної інформації про традиції відзначення Дня всіх закоханих у різних країнах світу, напівлегендарну постать святого Валентина та слов’янський варіант західного свята – День святих Петра і Февронії 8 липня.

 

010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG