background

     Осінь – для нашої бібліотеки вже традиційно початок сезону інтелектуальних змагань, адже саме в цю пору в нас відкривається чемпіонат міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6-8 класів та 9-11 класів з гри «Що? Де? Коли?» нового навчального року. Власне, й читачі меншого віку не пасуть задніх, змагаючись в інших інтелектуальних баталіях. Такі «битви» згодом стають їм у нагоді, коли в старшому віці вони наважуються випробувати свої сили в найпрестижнішому в місті популярному конкурсі для розумників.

     Перший тур чемпіонату з гри «Що? Де? Коли?» пройшов, як завжди, весело й гамірно. Оскільки багато хто з новачків не встиг злякатися складності питань (а дехто призабув минулорічні враження), перша гра сезону побила всі рекорди за кількістю учасників – у «Що? Де? Коли?» за 2 дні зіграли близько 200 школярів, які об’єдналися в 15 команд у молодшій віковій категорії та в 16 – у старшій. Є, звісно, вже й перші переможці. Серед учнів 6 – 8 класів найбільше балів набрали «Мамонтята» (гуманітарно-правовий ліцей) та «Еверест» (Перша міська гімназія), а також «ФІМЛЯНИ» (ФІМЛІ). У категорії 9 – 11 класів наразі лідирують: «Парадигма» (Перша міська гімназія), Iron Brain (СПШ № 17) та «Мамонти» (гуманітарно-правовий ліцей). Тобто без сюрпризів – команди із цих шкіл вже не перший рік високо тримають планку. [Повні турнірні таблиці пропонуємо переглянути за посиланням].

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg

     А от у відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів взялися довести, що їхні користувачі також можуть похвалитися азартністю та високим IQ. Для учнів 1-Б класу ЗОШ № 29 тут провели брейн-ринг «Я знаю, ти знаєш». Питання до 2-ох команд малюків були згруповані в 6 тем: «Солодкі запитання», «Квіткограй», «Загадкова природа», «Загадки портфелю», «Іграшковий дивосвіт» та «Веселі нотки». Випробовували маленьких ерудитів за допомогою загадок, присвячених рослинному й тваринному світу, музиці, шкільним предметам, улюбленим дитячим розвагам. Безперечно, такі питання значно поступалися в складності аналогам зі «Що? Де? Коли?», але вони стали для дітлахів хорошим викликом. І підтвердили, що в дорослих інтелектуалів підростає гідна зміна.    

 

006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg