background

     Перефразовуючи відомий вислів: поезії, як і коханню, будь-який вік кориться. Власне, це можна сказати про кожну форму, стиль і жанр літератури. Книжка, якщо вона написана якісно, цілком здатна об’єднати різні генерації. Підтвердженням стала творча зустріч «Читаємо разом вірші та прозу», проведена відділенням Всеукраїнської благодійної організації «Турбота про літніх людей в Україні». До підготовки заходу долучилися й працівники відділу масової роботи та естетичного виховання бібліотеки, а також учні Першої міської гімназії.

     Лейтмотивом зустрічі стало красне письменство Черкащини. Письменниця Катерина Вербівська здійснила для присутніх короткий екскурс в історію літератури нашого краю. У своїй розповіді вона торкнулася робіт класиків – Григорія Сковороди, Тараса Шевченка, Михайла Старицького, Агатангела Кримського, Михайла Максимовича, Тодося Осьмачки, Василя Симоненка. А ще літераторів нового часу – Миколи Негоди, Григорія Білоуса, Івана Дробного, Ігоря Забудського та ін. Оповідь письменниці ілюстрували присутні, виразно читаючи вірші названих геніїв.

     Завідувач відділу масової роботи та естетичного виховання бібліотеки Олена Пугачевська презентувала учасникам заходу тематичну книжкову виставку «Черкащина літературна», на якій можна було ознайомитися з найкращими творами героїв лекції. А четверо учнів Першої міської гімназії й наших читачів – Крістіна Карпенко, Ілля Лагутін, Катерина Скрипка й Олексій Чугай – продекламували лірику сучасних черкаських поетів.

 

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg