background

      Уже майже місяць у нашій бібліотеці триває збір пластикових кришечок-закруток на протези для воїнів АТО. За цей час у нас з’явилися свої рекордсмени, свої історії та навіть спеціальна акція в Інтернет-центрі для активних «збирачів». І це тільки початок…

    У перших числах серпня бібліотека долучилася до Всеукраїнської акції зі збору пластикових кришечок-закруток, започаткованої столичним Благодійним фондом «ОВЕС». У м. Черкаси процесом опікується громадська організація «Психологія і спорт» та ініціативна група «Діємо разом», з якими й контактує наш заклад, ставши одним із пунктів збору кришечок. Аби привернути увагу користувачів бібліотеки до цієї важливої й нескладної справи, працівники Інтернет-центру запропонували відвідувачам спеціальні умови: одну здану кришечку можна обміняти на 2 хвилини додаткового безкоштовного часу за комп’ютером. Охочі до такого бонусу знаходяться швидко, часом аж занадто… До контейнерів, трапляється, зносять усе, що знайшли дорогою, у тому числі й брудні кришечки, які аж ніяк не відповідають умовам акції.

     Утім, є в нас уже й свої герої. Наприклад, Слюсар Дмитро, який приніс 87 кришечок від фармацевтичних препаратів. Такий матеріал йому допомогли зібрати батьки. Як і ще одному рекордсменові – Уманцю Максиму. Його «скарб» і порахувати важко – мабуть, кілька сотень набереться. Чесно заробленими в Інтернет-центрі бонусами хлопець щедро ділиться з двома товаришами. Щоправда, не всі діти й дорослі приносять свої пластикові накопичення в обмін на безкоштовні хвилини. За місяць і на першому поверсі бібліотеки назбирали повний п’ятилітровий контейнер, вміст якого щодня поповнюється зусиллями небайдужих читачів та бібліотекарів. 

IMG_8680.jpg IMG_8685.jpg IMG_8739.jpg