background

      Останній тиждень весни був для бібліотеки напрочуд насиченим. Читачі приходили в ці стіни з різними цілями: хтось уже готується вивчати літературу з переліку на літо, хтось прагне здобути ще хоч трохи нових знань перед канікулами, а хтось вибрав наш заклад, аби відзначити свято «останнього дзвоника» для випускників молодших класів… Розчарованим не залишився ніхто.

     Наприклад, учням 4-А та 4-Б класів Першої міської гімназії працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів допомогли провести свято «Початкова школо, прощавай!». Відповідальний момент випуску з четвертого класу пройшов із блиском, веселим сміхом та усілякими розвагами. Діти тішили батьків, учителів та одне одного тематичними піснями, хореографічними композиціями найрізноманітніших стилів, читанням милих віршиків і розігруванням гуморесок в особах. Саме так – з радісною посмішкою, але водночас і дещо тривожним відчуттям дорослішання слід прощатися з молодшою школою…

002.jpg 003.jpg 004.jpg 005.jpg

     А інші, трохи менші користувачі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів – учні 2-А, 2-Б, 2-В класів Першої міської гімназії – провели в бібліотеці час із не меншою користю. У ненав’язливій, але цікавій формі відеофільму «Для людей відкрита хата наша біла» до дітей донесли інформацію про старовинні традиції оздоблення національного житла, звички родинного побуту, устрою в простій селянській сім’ї. Маленька підказочка й своєрідний лікнеп для всіх, хто планує на літніх канікулах вирушити в село до бабусі. А ще для тих, хто лишиться в місті, але мріє дізнатися якнайбільше етнографічних фактів про рідну країну.

006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.jpg