background

     Кожен малюк, який себе поважає, обов’язково бодай раз у житті має спитати в батьків, чому трава зелена, повітря прозоре, а в газованій воді є бульбашки. А для тих дітлахів, чию нестримну допитливість уже важко задовольнити і батькам, і школі, у нашій бібліотеці працює клуб допитливих дітей «Чомусики». І 2 грудня таким усезнайкам випала чудова нагода позмагатися в ерудиції та здобутих на засіданнях клубу знаннях – відділ обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів провів для них інтелектуально-пізнавальну гру «Найрозумніший».

     Об’єднавшись у три команди, маленькі ерудити дивували одне одного впевненими відповідями на питання різного рівня складності. У першому конкурсі вони мали визначити, правдиве чи ні твердження бібліотекаря. Напружуючи пам’ять і радячись із друзями по команді, діти вирішували, чи дійсно лава холодна, левиця сама виховує левенят, а гори вміють рости. Потім на малечу чекала вікторина з питаннями в категоріях «Казки», «Тварини», «Україна» і «Спорт». Третій конкурс – «Паровозик» – подивував «чомусиків» несподіваним завданням: знайти слово, яке об’єднує, пояснює й узагальнює ряд названих іменників. Так, наприклад, дітлашня без труднощів збагнула, що слова «шрам», «Хоґвартс» і «чарівник» об’єднує ім’я Гаррі Поттера. А спільним знаменником для вусів, молока й шерсті є кіт.

     Найбільш каверзним виявився останній конкурс – «Хитрі загадки». Тут уже діти мали продемонструвати власну уважність, почуття гумору й вміння логічно міркувати. Але збити допитливих гравців із пантелику не вдалося й такими підступними завданнями – навіть їх малеча лускала як горішки. І всі команди підтвердили, що справжні «чомусики» – це завжди розумні та кмітливі дітлахи. 

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG