background

     У відповідь на просте привітання – посмішка, на комплімент від щирого серця – не менш щира й тепла вдячність… Ввічливим бути приємно й корисно – саме цим істинам вчилися учні 1-Б класу Першої міської гімназії на бесіді «Абетка гарних слів» із циклу бесід «Академія шляхетного виховання», яку для них провели працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів.

     Для початку, майбутніх леді та джентльменів перевірили на знання ними «чарівних» слів: дітлахи мали пригадати, що треба казати при зустрічі зі знайомцями, як потрібно вранці вітатися з батьками тощо. Після цього малечі пояснили, що лише знати ці форми – замало, потрібно ще ними вправно користуватися. Аби в процесі навчання добрим манерам читачі не занудьгували, бібліотекар розповіла їм, як саме вітаються в інших країнах (приміром, у Гренландії, Франції, Монголії, Ірані або в Замбезі).

     Особливо до смаку малюкам припав розділ про компліменти. Ще б пак! Адже їм не лише розповіли про те, що воно є і як правильно цим користуватися, а й одразу запропонували перейти до практики. Об’єднавшись у три команди, дітлахи заходилися робити одне одному компліменти, нахвалюючи друзів за сусідніми столами за їхній розум, красу, доброту, вправність у навчанні і т. п. Ось так і гарні риси одне одного пригадали, і стали майстрами компліментів.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG