background

      Що не кажіть, а не часто в сучасному світі трапляється зустріти «класичного» пірата. А от учням 4-А і 4-Б класів Першої міської гімназії пощастило познайомитися з одним із таких легендарних персонажів численних пригодницьких романів. Щоправда, за ближчого розгляду морський розбійник виявився цілком респектабельним дитячим письменником, ілюстратором дитячих книжок і журналів, педагогом і чудовим оповідачем Кузьком Кузякіним. Його візит до нашого закладу (як частина відвідин письменниками «Видавництва Старого Лева» м. Черкас) відбувся завдяки спільним зусиллям нашої бібліотеки та ГО «Книжковий маестро».

     Традиційний, здавалося б, формат зустрічі з читачами й презентацію книжки «Зубасті задачки» автор примудрився організувати несподівано й дуже оригінально. Вправно уникнувши ледве не обов’язкового в таких випадках автобіографічного екскурсу (дітям було запропоновано самостійно прочитати «історію пірата» безпосередньо в книзі), Кузько Кузякін заходився випробовувати малечу за допомогою тих самих «зубастих задачок». Траплялися каверзні питання про слонів і комах, про відомі українські прислів’я та спортивні аналогії, а ще про школу й… сардельки. Завдяки фантазії автора, діти пов’язали навчання з футболом, і за мить уроки перетворилися на тайми, відмінники – на форвардів, батьки – на вболівальників.

     Дітлашня охоче взялася розгадувати кумедні загадки й усіляко підтримувала автора. Гра проходила жваво ще й завдяки нагоді виграти шоколадну «монетку» зі скрині скарбів письменника-пірата. Читачі не осоромилися й гідно витримали випробування – майже на всі загадки в них знайшлися відповіді. Завершилася зустріч автограф-сесією й можливістю придбати цю та інші книги, до яких Кузько Кузякін доклав руку як автор («Росли груші на вербі») або ілюстратор («Як не заблукати в Павутині»).

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG