background

     Новенький квест «У пошуках скарбів» для учнів 7-8 класів презентував до Всеукраїнського дня бібліотек відділ обслуговування учнів 5 – 9 класів. Першими мисливцями за скарбом пощастило стати учням 7-Б класу ЗОШ І – ІІІ ступенів № 12 – у полюванні за заповітною чорною скринькою їм довелося ретельно обдивитися приміщення буквально з верху до низу й зазирнути в такі закутки, куди читачам, як правило, доступу немає…

     Оскільки учасники пригоди вже дорослі, їм дозволили вивчати численні «таємні кімнати» самостійно. Тож одразу з холу п’ять команд – жовта, зелена, синя, рожева й червона – розбрелися хто куди. На шляху до перемоги вони потрапили до загадкового й закритого для відвідувачів книгосховища; обстежили підвал, де їх зустрів знайомий ще їхнім батькам  дитячий літературний персонаж; ознайомилися з бібліографічним відділом; поспілкувалися по скайпу в Інтернет-центрі, після чого зазирнули до кабінету бібліотечних інженерів; «застрягли» в лекційній залі (над хитромудрим завданням у цьому пункті їм довелося неабияк помізкувати).

     До слова, отримати ключі й дороговкази до численних локацій виявилося не так просто: учасники квесту розгадували ребуси, вправлялися в математиці за підказками з дитячої періодики, на мить стали експертами з печерного живопису, дешифруючи записаний малюнками-мініатюрами текст, і виконували ще багацько різних завдань. На найспритніших і найкмітливіших чекав візит до кінооператорської, де в темряві з виграним на одній із зупинок ліхтариком довелося шукати омріяний приз. На цей раз перемогли «червоні». Але пригода сподобалася всім без винятку, навіть тим, кому в змаганні фортуна цього разу не посміхнулася. Тож старт новому захопливому бібліотечному квесту даний!

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG