background

     Насправді змістовна і якісна преса – не обов’язково та, у якій про політику, «зірок» і злочини. Інколи газета може розповісти, наприклад… для чого тваринам хвости. А замість фотографій з місця всіляких нещасть у ній можна знайти життєрадісні дитячі малюнки. Не вірите? Тоді пропонуємо зазирнути до всеукраїнської дитячої газети «Новачок». Не перше десятиліття вона викликає посмішки й зацікавлення в дитячої аудиторії. Про те, як створюється це видання, яку інформацію в ньому можна знайти, а ще про те, як стати справжнім журналістом, учням 4-Д класу СПШ № 17 напередодні Всеукраїнського дня бібліотек розповіла редактор газети Світлана Лазоренко. Зустріч із нею для малечі організували працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів.

     Юні читачі взяли активну участь у спілкуванні, засипавши гостю численними запитаннями на кшталт: чи цікаво бути редактором? Чому газета має саме таку назву? Чим захоплюються дорослі, серйозні журналісти у вільний від роботи час? Крім того, малечі випала нагода стати опосередкованими учасниками видавничого процесу: на запитання Світлани Петрівни вони охоче зізналися, які саме теми вони насамперед шукають у дитячій періодиці. Можливо, уже незабаром хтось із дітей зможе нарешті знайти в улюбленій газеті відповіді на питання, що їх давно хвилюють. Скажімо, про спортивну риболовлю, незвідані континенти, Бермудський трикутник чи секрети кулінарії (нічого дивного, скільки дітей – стільки інтересів).

     Наприкінці зустрічі Світлана Петрівна знайшла хвилинку, щоб відзначити найактивніших учасників спілкування й зробити усім читачам найкращий подарунок – свіже число «Новачка».

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG