background

      Наповнити свої канікули масою позитивних вражень і пригод мали можливість чимало дітей, які цього літа відпочивають у пришкільних таборах майже всіх шкіл м. Черкас. Для них бібліотекарі підготували понад 20 назв цікавих, різножанрових заходів на будь-який смак і вік.

     Зокрема, в різних відділах бібліотеки проходили конкурсно-розважальні програми, ігротеки, ігри-мозаїки, як-от: «Мистецькі розваги», «Веселі канікули», «Барви сонячного літа», «Якщо вам веселіше, «ура» кричіть скоріше», «Грай та перемагай», «Казка вчить, як на світі жить» тощо. Свою музичну ерудицію, уміння співати та впізнавати мелодію на слух дітлахи демонстрували на лекції-концерті «Веселка звуків» (за участю учнів та викладачів Черкаської ДМШ № 2), музичних розвагах «Пісні літа».

002.JPG 003.JPG 004.jpg 005.JPG 006.jpg 007.jpg 008.jpg 009.JPG

     Можливість позмагатися в інтелектуальних здібностях та знаннях з історії, літератури та інших предметів шкільної програми діти здобули в інтелектуальному марафоні «Розумники і розумниці», інтелектуально-пізнавальній грі «Цікава в «Барвінку» кожна сторінка», історичній грі «Рідну землю, де живем, Україною зовем», літературному марафоні «Що ви знаєте про казку?», розважально-пізнавальній грі «Професій безліч є цікавих» та інших. А допитливі чомусики змогли поповнити скарбничку власних знань завдяки відеогодині цікавих повідомлень «Будемо знайомі – Європа» та пізнавальній відеогодині «Найцікавіше про динозаврів».

010.jpg 011.JPG 012.jpg 013.JPG

     Окреме місце належить заходам, присвяченим важливим подіям червня. Так, до Міжнародного дня захисту дітей в бібліотеці пройшло свято «Дитинство – це гомін веселий усюди» та конкурсно-розважальна програма «Дитинства яскравого миті». З нагоди Дня Конституції України проведено урок державності «Конституція моєї Батьківщини» та правознавча гра «Право на дитинство».

     Загалом, протягом роботи пришкільних оздоровчих таборів  на розважально-пізнавальних заходах у бібліотеці побувало 2 673 учасники.

014.JPG 015.JPG 016.JPG 017.jpg