background

     Про цих таємничих величних істот знято цілу купу фантастичних кінофільмів та анімаційних стрічок, написано стоси різножанрових книг і вигадано безліч легенд. За чутками, вони доводяться родичами знаменитому лох-неському чудовиську і китайським драконам. Мабуть, не один археолог, історик чи палеонтолог подався в науку під враженням від побаченого в музеї гігантського кістяка. Про кого ж мова? Звісно, про динозаврів! Саме про цих загадкових створінь розповіли дітям, що відпочивають у пришкільному таборі ЗОШ № 7, на пізнавальній годині «У світі дивовижних динозаврів, підготовленій для них відділом обслуговування учнів 5 – 9 класів.

     Завдяки яскравим малюнкам, уривкам з документальних стрічок та мультфільмів, діти дізналися про цих давніх мешканців Землі чимало нового. Наприклад, чому кістки динозаврів і досі знаходять у найвіддаленіших куточках планети. І про давню суперечку вчених, чи ці тварини холоднокровні, чи теплокровні. А ще про найнесподіваніші відтінки їхньої шкіри, про «рогатих» і «броньованих» представників виду і про те, кому з цих велетів до вподоби були… сирі яйця.

     Та основною загадкою й підґрунтям для численних припущень лишається, звісно, питання про те, чому ж цей вид вимер до останнього представника. Найбільше дітлахам сподобалася версія про те, що динозаври не витримали нудьги свого неповороткого існування. Хоча не менш жваву реакцію й обговорення викликала теорія про метеорит. Один із дітлахів узагалі виявився справжнім експертом щодо життя та зникнення гігантських ящірок й активно підказував бібліотекареві чимало цікавих відомостей.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG