background

      Цілою низкою веселих розважально-пізнавальних заходів відзначили в бібліотеці Міжнародний день захисту дітей та перший день літа. У різних відділах закладу на читачів чекали цікаві ігри, вікторини та багато нової й корисної інформації.

     Так, для учнів 4-А та 4-Б класів ЗОШ І – ІІІ ступенів № 12 у відділі обслуговування учнів 5 – 9 класів 29 травня підготували конкурсно-розважальну програму «Дитинства яскравого миті». На дітлахів чекали конкурси на ерудицію, кмітливість, гарну пам’ять (як-от гра «Так чи ні?», у якій треба було згадати звички тварин й особливості природних явищ, або гра «Заморочки з бочки», де дітлахи демонстрували знання сюжетів відомих казок та характерів їхніх героїв); на музичний слух і культурну обізнаність (малеча спробувала розпізнати птахів за їхніми голосами, а також пригадати мелодії з різних мультфільмів); на почуття гумору (для цього діти мали відповісти на жартівливі питання про чотириногих друзів). Учасники також спробували себе в ролі детективів, намагаючись упізнати за описом зниклих казкових героїв, та лицарів – на двох найсміливіших хлопчаків чекав лицарський турнір на імпровізованих «мечах».

002.jpg 004.jpg 005.jpg 006.jpg

     Не менш захопливою була й конкурсно-розважальна програма «Світ починається з дитинства», проведена 29 травня для учнів 2-В класу СПШ І – ІІІ ступенів №17 відділом масової роботи та естетичного виховання. Тут на малечу чекало чимало конкурсів, присвячених різним видам мистецтва й художньої творчості. Так, учасники заходу розгадували загадки, присвячені музичним інструментам та музичній грамоті; подібно до справжніх художників, малювали спільний портрет загаданої істоти; хвалилися знанням шедеврів зображального мистецтва й фольклору, відгадуючи назву казки за елементом картини; здійснювали подорож у світ літератури, відповідаючи, якому казковому героєві належать загублені речі. Не обійшлося й без рухливих ігор: дітлахів залучали до естафетної гри, конкурсу «Хто швидше» та майже жонглерського змагання «Феєрверк».

007.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 014.JPG 015.JPG 022.JPG

     Дещо більш серйозним вийшло свято «Дитинство – це гомін веселий усюди!», проведене 2 червня відділом обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів для учнів 2-Б класу НВК № 34 та дітей, що відпочивають у пришкільному таборі ЗОШ І – ІІІ ступенів № 19. Насамперед дітлахи мали пригадати, які права та обов’язки визначає для них Конвенція ООН Про права дитини та законодавство України. Аби закріпити ці знання, учасники заходу переглянули тематичні малюнки, формулюючи за ними відповідні тези про права. Зокрема, малюкам нагадали, що всі діти рівні, вони мають право на медичну допомогу, відпочинок, харчування, батьківське піклування тощо.

     Та не обійшлося й без веселих ігор, серед яких знайшлося місце як інтелектуальним розвагам (наприклад, завданню скласти слова з літер, що містяться в слові «Барвінок»), так і гумористичним (як-от конкурс перукарів) та творчим. Останній жанр користувався в дітлахів особливим попитом, адже вони приміряли на себе амплуа акторів, читаючи вірш П. Тичини «А я у гай ходила...» то сором’язливо, то перелякано, то розгнівано, то як маленька дитина чи старенька бабуся. А насамкінець малеча взяла участь у справжньому караоке, виконуючи улюблені хіти з популярних мультиплікаційних та художніх фільмів.

001.jpg 017.jpg 019.jpg 020.jpg 021.jpg 024.jpg 025.jpg 026.jpg