background

     Останнім часом традицією стає відзначення Дня Матері – свята зі столітньою історією, яке тільки зараз поволі повертається в Україну. Цього року «червоний день календаря» припав на 11 травня. Учням 3-Б класу Першої міської гімназії випала нагода зробити чудовий артистичний подарунок найдорожчій людині – матусі: дітлахи взяли участь у родинному святі «Мамо, за тебе Богу помолюся», яке пройшло для них у кімнаті Казок 16 травня. Скерувати дитячі таланти допомагали бібліотекарі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів.

     Дітлахи демонстрували найрізноманітніші номери: співали хором, дуетом, соло; розігрували гумористичні й повчальні сценки; танцювали бальну й сучасну хореографію. Особливо зворушливим був дует однієї з учасниць із мамою – обидві натхненно співали «Чарівну скрипку», а потім мама ще й заграла на цьому струнному інструменті.

     Та лейтмотивом і ключовим моментом свята лишалися все ж таки слова: щирі й заповітні, ласкаві і сповнені любові, віршовані й прозові, покладені на музику й виконані в лункій тиші; сказані разом з однолітками й особисто, наче сповідь. Слова про те, наскільки кращим робить світ материнське серце і як важливо піклуватися про маму, розуміти всю її самовідданість і ніжність. 

03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg