background

    11 жовтня у рамках Національного проекту „Україна читає дітям” відбулася зустріч читачів-учнів 3-х класів спеціалізованої школи № 33 ім. В. Симоненка з черкаським письменником, членом Національної спілки письменників України С. Носанем.

   Сергій Лукович – талановитий прозаїк, драматург і публіцист, лауреат премій ім. Василя Симоненка та ім. Михайла Старицького, заслужений діяч мистецтв України.

   На зустріч письменник завітав зі своїми друзями, талановитими людьми: заслуженою артисткою України Тамарою Тимофіївною Власенко, народним артистом України Юрієм Григоровичем Берлінським, лауреатом    Всеукраїнського конкурсу читців Ярославом Литвином, книговидавцем Юлією Чабаненко. Прийшли і колеги з обласної організації Національної спілки письменників України: її очільник – Валентина Коваленко та письменники Іван Дубінін і Наталія Бонь.

   Оглянувши виставку книг, що належать перу письменника, читачі переконалися, що Сергій Лукович працює плідно: у творчому доробку земляка біля 40 книг, написаних для дітей, підлітків і дорослих.

   Його твори для дітей дуже повчальні та багаті на розмаїття почуттів. „Сонячний ранок”, „Чисті плеса”, „Остання двійка” включені до антологій дитячої літератури українських письменників і до шкільних „Читанок”. Зараз письменник працює над новою книгою для наймолодших – "Данилків календар", і нещодавно вийшла перша її частина – "Зима".

   Сергій Лукович розповів прихильникам своєї творчості про те, звідки бере сюжети для творів, де побував і що бачив, з якими відомими людьми зустрічався, які книги відіграли важливу роль в його житті і творчості; відповів на численні запитання учнів.

   Багато теплих слів на адресу С. Носаня знайшлося у запрошених акторів, колег письменника і учнів-читачів. Шквал емоцій викликали у глядачів виступи Тамари Власенко, Юрія Берлінського і Ярослава Литвина, які читали уривки з поетичних і прозових творів талановитого письменника.

  

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg