background

    Деякі люди наділені воістину безцінним, рідкісним даром – робити навколишній світ кращим, добрішим та щирішим. Ось уже рік, як пішла від нас геніальна письменниця Майя Фролова, та світло, яке вона залишила після себе, не просто не згасає, а розгоряється щораз яскравіше. Настільки потужним було її вміння віддавати часточку свого серця, теплоту душі читачам, учням, друзям, що повірити в цю втрату досі важко.

     Згадати видатну людину та поговорити про її літературний дарунок світу нещодавно випала нагода читачам бібліотеки. Одними з перших вшанували її пам’ять учасники літературно-творчого гуртка «Пегасик», що працює в нашій бібліотеці вже більше сорока років. «Пегасівці» (школярі віком від восьми до шістнадцяти років) пам’ятають М.Ф. Фролову, яка була засновником та багаторічним керівником  гуртка і, звичайно, з неабияким інтересом читають її книги. «Діти війни», «М’яч у піднебессі», «Побаски Котьки Мотьки», оповідання «Доня», «Капіж», «Яся-козеріг» добре знайомі пегасівцям.

     13 квітня відбулося чергове заняття гуртка, присвячене саме Майї Флорівні Фроловій. Діти жваво розповідали, якою ж запам’яталася їм Майя Флорівна, бо ж багато хто з гуртківців часто спілкувався із цією людяною і мудрою жінкою, радився з нею, навіть ділився своїми секретами.

      Так, Марійка Талалаєвська з гордістю розказала про книгу М.Ф. Фролової «Побаски Котьки Мотьки», яку автор подарувала дівчинці з автографом, коли Маша брала інтерв’ю в письменниці для написання творчої роботи. Таня Швець, Катя і Юля Александрови також пригадали цікаві моменти спілкування з М.Ф. Фроловою.

     Крім того, на цьому занятті гуртківці познайомилися з книжкою-повістю М.Ф. Фролової «Солдатом буду я» про хлопчика Максимка, який вирішив стати військовим, як його дідусь і тато, і вже з раннього віку серйозно готувався до цієї по-справжньому чоловічої професії.

1.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg

     14 квітня працівники відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1-4 класів провели для учнів 1-А класу ЗОШ І-ІІІ ступенів № 12 огляд тематичної полички «Майя Фролова – дітям». Маленькі читачі переконалися, що життя цієї видатної письменниці досі триває в тих безсмертних творах, які й сьогодні охоче читають школярі (а до них читали їхні батьки і в майбутньому читатимуть усе нові й нові покоління). Для дітей не буває неважливих запитань та дрібних проблем. У тому й унікальність прекрасних книг Майї Флорівни – на їхніх сторінках кожен читач, від найменших дітлахів до старшокласників, знайде потрібні йому відповіді. Як навчитися прощати й розуміти, як осягнути важливість найдорожчої тобі людини, мами, й пронести любов до неї крізь роки, як збагнути душу тварини й стати їй близьким другом, як, зрештою, вирости гідною, хорошою людиною?.. Ці питання вічні, тож і книги Майї Фролової ще довго лишатимуться актуальними.

 

6.jpg 7.jpg 8.jpg 9.jpg