background

      У її віршах «вся цнота літа», тепло материнського кохання й жіноча ніжність. Уся млість і смуток осені, що «до вечора тулиться», колекціонуючи спогади й тішачись власною незбагненністю. А ще в них «каштаново знов зародилась весна» з її неповторною дитинною захопленістю й відвертим зачудуванням любов’ю. То цілий невеличкий світ, втілений поки що лише у двох збірках – дитячій читалочці-розфарбовці «Сів метелик на жирафу» й цілком дорослому «Переселенні». І в цей світ гостинно запросила нас молода поетеса Ірина Швед, творчий вечір якої пройшов у бібліотеці 19 лютого.

     Про неабиякий літературний хист та щире серце авторки свідчить хоча б перелік гостей, які охоче відгукнулися на запрошення Ірини й завітали на вечір. З вітальним словом до присутніх зверталися: голова Черкаської обласної організації НСПУ, поетеса, прозаїк, літературознавець Валентина Коваленко; член НСПУ, поет, перекладач, керівник літературно-творчого гуртка «Пегасик» Наталія Горішна; старший редактор відділу телебачення Черкаської ОДТРК «Рось», член Національної спілки журналістів України Галина Компанієць; учасниці обласного літературного об’єднання ім. В. Симоненка при Черкаській обласній організації НСПУ Оксана Галаєва та Дарина Метельницька (у цьому об’єднанні, як і в «Пегасику», свого часу Ірина шліфувала літературну майстерність) та інші. Особливий подарунок героїні вечора зробив член НСПУ, поет, гуморист Іван Дубінін, прочитавши дружню пародію на її вірш «Чуєш, літо тікає за спиною?..».

     Яскравий музичний супровід заходу забезпечувала композитор, музикант с. Руська Поляна Олена Мізин, а також співочий вокально-хоровий ансамбль «Калина» Хацьківського СБК (керівник – Микола Ключка). У виконанні музик звучали як пісні на слова Ірини Швед, так і просто прекрасні патріотичні композиції з народної творчості. «Родзинкою» вечора стало читання дитячого вірша поетеси «Пухнасті колобочки» зі збірки «Сів метелик на жирафу» Каріною Колісник – ученицею 3 класу Руськополянської ЗОШ І – ІІІ ступенів № 1. Своєрідна проекція й живе втілення авторського стилю в його особливій щирості, проникливості та світлому захопленні життям.

 

002.jpg 014.jpg 016.jpg 023.jpg 039.jpg 045.jpg 049.jpg 055.jpg