background

        «Для мене Черкаси – це дім, в якому я зростаю.Дім, який мене годує, обігріває», – так бачить рідне місто Олексій Пилипенко, учень 5-Г класу Черкаської спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів № 17. Це не єдине зворушливе дитяче зізнання, яке прочитали 4 лютого працівники бібліотеки. Висловити свою думку на тему «Черкащина – це…» було запропоновано учасникам «Краєзнавчого бібліотуру Черкащиною» – особливого квесту, присвяченого 60-річчю утворення Черкаської області, який уже не вперше проходить у стінах бібліотеки.

      Квест, як і раніше, проводився у вигляді мандрівки залами відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів із зупинками біля спеціально оформлених стендів з тематичними матеріалами про Звенигородку, Канів, Чигирин, Смілу, Умань, Корсунь-Шевченківський, трипільську культуру та місто Черкаси. Біля кожного стенду дітки слухали коротку довідку про населений пункт, відповідали на питання та заробляли таким чином бали в змаганні 2-ох команд, на які був поділений 5-Г.

       Так, протягом маршруту учасники бібліотуру почули розповідь про Батьківщину Тараса Шевченка – села Моринці, Шевченкове, Будище, Вільшана; дізналися цікаві факти про виникнення назви м. Сміла та про стародавні трипільські поселення, елементи їх побуту та декорування; були вражені інформацією про трагічні й водночас героїчні події в історії області –славетну Корсунь-Шевченківську наступальну операцію 1944 року та про українсько-польські визвольні битви часів Богдана-Хмельницького, а також багато іншого.

       Утім, жодна серйозна подорож не обходиться без привалу – на учасників бібліотуру їх чекало аж два. Власне, саме на такому «привалі» учні висловили свої думки про рідну область.

       У змаганні двох команд – «Орлів» і «Пінгвінчиків» – всупереч навіяним назвами очікуванням, перемогли останні.  Та, поза сумнівом, їхні суперники ще коли-небудь зможуть взяти реванш. Ця подорож для дітлахів області ще пройде не раз, адже ще так багато цікавих, яскравих фактів про життя Черкащини мають бути озвучені її маленьким жителям! І останні завжди готові висловити свою любов та щире захоплення красою, гостинністю та багатою історією області.

 

1.jpg 2.JPG 3.JPG DSC00263.JPG DSC00294.JPG