background

   же стало доброю традицією напередодні Всеукраїнського дня бібліотек проводити  цікаві заходи, пов’язані  з історією виникнення книги та бібліотеки, зустрічі з письменниками, видавцями, журналістами, бібліотечні уроки тощо.

        «Журналіст – хобі чи професія?» - під такою назвою 25 вересня у відділі обслуговування дітей дошкільного  віку та учнів 1-4 класів пройшла зустріч учнів 4-Б класу СПШ №3 з кореспондентом всеукраїнської газети «Новачок» Світланою Петрівною Лазоренко. На початку зустрічі бібліотекар познайомила дітей з історією виникнення періодичних видань. А от про всі особливості видання дитячої газети розповіла гостя.

         Діти ретельно готувалися до зустрічі,  тому журналісту довелося відповідати на численні «як?» і «чому?». Особливо дітей цікавило, як їм самим стати дописувачами газети, де навчають журналістиці, скільки працівників задіяно у випуску номера…  Наприкінці зустрічі кожен читач отримав у подарунок свіжий номер газети «Новачок».

    Учні 4-В класу СПШ №3 відвідали бібліотечний урок «Періодика для наймолодших». Читачі мали змогу познайомитися з усіма періодичними виданнями для молодших школярів, які передплачує бібліотека, дізналися, як класифікуються журнали, з якою періодичністю виходять, про що розповідає обкладинка, як використовувати періодику при підготовці домашніх завдань тощо.

IMG_3496.JPG IMG_3510.JPG IMG_3521.JPG IMG_3530.JPG

         У відділі масової роботи та естетичного виховання відбувся бібліотечний  урок «Пам’ятники героям безсмертних книг».

         Учням 7-А  класу Першої міської гімназії цікаво було дізнатися, що існують пам’ятники, які увіковічнюють не тільки важливі історичні події  та видатних людей, а  й  створені на честь  тих, кого ніколи не було на світі - літературних героїв. Серед них - скульптура із 17 книг німецьких авторів, непосидючий Дон-Кіхот, бронзовий д'Артаньян, чудова четвірка Бременських музикантів та багато інших.

DSC06374.JPG DSC06376.JPG DSC06382.JPG DSC06390.JPG

       Серед читачів відділу обслуговування учнів 5-9 класів особливою популярністю користується квест «Незвичайні пригоди у бібліотеці».

        Мандруючи за допомогою компаса та знаходячи підказку у листах від Духа бібліотеки, діти мають можливість не тільки побувати  у відділах бібліотеки, а й  спуститися до підземелля Палацу Духа бібліотеки, зустрітися з його хранителем, розв’язати безліч цікавих завдань та отримати перепустку до кінозалу, де їх чекають  герої улюблених мультфільмів.

       Протягом цих днів учасниками  квесту  стали учні 5-А та 6-Б класів ЗОШ №12, 6-А класу ЗОШ №2 та 6-А класу Першої міської гімназії.

DSC06347.JPG DSC06355.JPG DSC06485.JPG DSC06606.JPG DSC06617.JPG DSC06671.JPG DSC06678.JPG DSC06694.JPG