background

   В рамках тижня інформації „Дзвони Чорнобиля не стихають” в бібліотеці відбулися заходи, приурочені Чорнобильській катастрофі, серед яких – вечір пам'яті „Відлуння Чорнобильських дзвонів” (7-9 кл.), екологічні години „Чорна трагедія на кольоровій землі” (7-9 кл.) та „Дзвони Чорнобиля стогоном будять” (3-4 кл.).

   Учасники вечора пам'яті "Відлуння Чорнобильських дзвонів" прослухали інформацію про Чорнобильську катастрофу та її наслідки, згадали хоробрих і самовідданих пожежників, які сміливо і свідомо йшли на велику небезпеку та  можливу смерть, захищаючи життя мільйонів людей.

   Під час заходу діти читали вірші Л. Вишеславського та Є. Гуцала, В. Коломійця та М. Федунця , С. Жигульського та Д. Шунта, присвячені даній темі, переглянули відеослайди, у яких відображалися події тих трагічних квітневих днів.

    Пам'ять про всіх, хто віддав своє життя за долю мільйонів людей, вшанували хвилиною мовчання.

   Висвітленню чорнобильского лиха, проблем охорони природи, заходів щодо ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС була присвячена екологічна година „Чорна трагедія на кольоровій землі”.

   Дітям молодшого шкільного віку у доступній для них формі бібліотекар розповіла про звичайні українські містечка Прип'ять та Чорнобиль, які через трагічну подію 1986року стали відомими на весь світ.  Про страшне екологічне лихо, про 30-кілометрову зону відчуження, про "рудий ліс" дізналися діти і змогли побачити підтвердження цих подій на відеослайдах, що супроводжували захід.

  Тиждень інформації „Дзвони Чорнобиля не стихають”, участь в якому взяли понад 500 осіб, закінчився, але заходи приурочені Чорнобильській трагедії продовжуються.

 

dsc08237.jpg dsc08286.jpg dsc08289.jpg dsc08301.jpg dsc08336.jpg