background

    Тиждень дитячого та юнацького читання у обласній бібліотеці для дітей завершився  підсумковим заходом ІІІ-го обласного етапу Всеукраїнського конкурсу „Найкращий читач України – 2011”.

   У конкурсі взяли участь 39 учнів 6-7 класів, які стали переможцями районних та міських конкурсів, і тепер змагалися за головний приз – поїздку до міста Львова на пізнавально-розважальний фестиваль „Книгоманія”.

   Змагання проходило у два тури, кожний із яких складався із двох завдань.

   У першому турі діти письмово давали відповіді на запитання літературної вікторини та взяли участь в усному тестуванні. Оцінювалося також ведення учнями читацьких щоденників, які вони заповнювали в період від ІІ до ІІІ етапу конкурсу.

   До фіналу вийшли 5 учнів шостих класів: Некоз Юлія (м. Золотоноша), Самойленко Назар (м. Черкаси), Гадіон Каріна (м. Шпола), Завертайло Марія (м. Корсунь-Шевченківський), Шаповал Артем (с. Яснозір'я, Черкаський район). До них приєднались п'ять семикласників: Ляскало Андрій (с. Пальміра, Золотоніський район), Кучугурний Євген (с. Червона Слобода, Черкаський район), Горова Анна (м. Шпола), Бондаренко Андрій (м. Городище), Щербина Олександр (м. Корсунь-Шевченківський).

     Завданнями другого туру були:

– відеотест „Ерудит”, у якому кожен із фіналістів мав відповісти на три запитання, які сам обирав із запропонованих тем „Спорт”, „Україна і українці”, „Традиції. Народознавство”, „Мистецтво” та „Історія”;

– відеоконкурс „Відгадай письменника за підказкою”, під час якого дітям пропонувалися по 4 підказки із біографії когось із видатних письменників. Чим меншою кількістю підказок користувався читач, тим вищий бал отримував за правильну відповідь.

    Змагання було напруженим, і до його закінчення не можна було передбачити, хто з учасників стане переможцем. Найкращими читачами Черкащини 2011 року, за підсумком набраних у всіх конкурсах балів, стали учениця 6 класу Некоз Юлія (м. Золотоноша) та учень 7 класу Ляскало Андрій (с. Пальміра, Золотоніський район).

    Всі учасники конкурсу отримали дипломи та подарунки, надані його організаторами та співорганізаторами: громадською організацією „Форум видавців, управлінням культури і туризму облдержадміністрації та спонсором – Черкаською міською громадською організацією „Ліга Культури”.

  
01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg 07.jpg 08.jpg 09.jpg 10.jpg 11.jpg