background

      У теплій атмосфері пройшла зустріч читачів бібліотеки із відомим українським письменником, журналістом та кіносценаристом Андрієм Кокотюхою.

     На зустріч були запрошені учні Першої міської гімназії та СШ №12 - учасники казкової мандрівки  книгою Андрія Кокотюхи «Таємниці зміїної голови», що відбулася в межах конкурсу «Книжкові мандри», організованого МГО «Книжковий маестро» та студентами кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького.

     Учні мали змогу безпосередньо поспілкуватися з письменником, поставити йому запитання. Андрій Кокотюха розповів учасникам зустрічі про своє дитинство, історію написання перших книг та творчі задуми.

    Дітям цікаво було дізнатися, що перший художній твір автор написав у 7 років,  у дитинстві читав лише казки та мріяв стати бібліотекарем.

       Основою першого виданого детективу для дітей «Таємниця козацького скарбу» стала історія, яку Андрій Кокотюха  написав у 13 років. Письменник розповів, що у процесі підготовки до друку рукопис довелося переписати декілька разів.

   Андрій Кокотюха - автор більше 30 книг, написаних українською та російською мовами, на сьогодні друкується майже у всіх видавництвах, що видають сучасну літературу України. Він постійно співпрацює з найбільш популярними українськими газетами, журналами і телеканалами.   

   Учасники зустрічі ставили багато запитань, адже розповідь письменника була для них цікавою.

   На згадку про зустріч діти мали змогу придбати книги Андрія Кокотюхи та отримати його автограф.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg 05.jpg 06.jpg