background

Бібліотравелог на тему «Знайомтесь – Франція» запрошує у віртуальну мандрівку найромантичнішою європейською країною зі столицею в Парижі – місті, що закохує в себе з першого погляду. Батьківщина кіно, законодавиця моди, держава, що подарувала світові 16 лавреатів Нобелівської премії в царині літератури, Франція чарує своєю архітектурою – Ейфелевою вежею, Тріумфальною аркою, Лувром, дивовижними замками, Статуєю Свободи, яка дослівно повторює американський монумент.

Інтерактивний ресурс пропонує учням 7 – 9 класів динамічну подорож атмосферними місцинами Франції, її містами (Парижем та Реймсом), під час якої знівелюється відчуття ТУТ і ТЕПЕР. Ви цілком зануритеся у французький контекст у множинності його виявів (архітектура, література, винаходи, спорт, мода, кіно, Діснейленд), а також дізнаєтеся, які літературні джерела стануть у пригоді для поглибленого знайомства із «землею франків», її географією та історією, талановитими уродженцями.

З 2004-го вже став доброю традицією щорічний фестиваль «Французька весна в Україні», організаторами якого є Французький інститут в Україні та Посольство Франції в Україні.

Тож вирушаймо в захопливі віртуальні мандри, де історія й сучасність переплітаються в гармонії, доповнюючи й увиразнюючи одна одну.