background

     І знову в усіх ерудитів, любителів логічних завдань й інтелектуального гумору віком від 12 й до 17 років була нагода зібратися під бібліотечною стріхою. 11 жовтня розпочався довгоочікуваний сезон чемпіонату міста серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів із гри «Що? Де? Коли?».

     Запитання І туру, як завжди, порадували вигадливістю й різноманітністю. Розумники добирали рими до віршів Самуїла Маршака й правильні слова – до цитат Станіслава Єжи Леца та Коко Шанель; демонстрували знання правил футболу й шахів; пов’язували мультиплікацію й живу природу зі світом комп’ютерів, а сучасний кінематограф і комікси – з великими географічними відкриттями; а ще перевіряли власні знання зі шкільної програми.

     Підсумком дещо розслабленого (як і завжди на початку турніру), зате веселого й галасливого змагання стала перемога команди «Оксюморин» (Перша міська гімназія) серед учнів 6 – 8 класів і команди «Еврика» (СПШ № 18) серед учнів 9 – 11 класів. 2 і 3 місця в молодшій віковій категорії з однаковою кількістю балів розділили «Клевер» (ЗОШ № 22) і «Мудрі сови» (СПШ № 3). У старшій віковій категорії «срібло» й «бронзу» дістали «Мамонти» (Черкаський гуманітарно-правовий ліцей) і «Brain» (ЗОШ № 5) відповідно. Більш прискіпливо результати розглянути можна в турнірних таблицях в розділі «Об’єднання за інтересами» (рубрика «Що? Де? Коли?»). При цьому слід пам’ятати, що йдеться лише про перші ігри, в подальшому лідери можуть змінитися кардинально: ніхто зараз не зможе впевнено назвати майбутніх переможців усього чемпіонату.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG