background

      Що не кажіть, а слідкувати, як розгортається інтрига в боротьбі команд протягом чемпіонату м. Черкаси з інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?» серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів, – заняття захопливе. І це не менш цікаво, ніж дослухатися до хитромудрих питань чи спостерігати за експресивною реакцією молодших гравців і стриманою радістю старшокласників. Заключний тур протистояння, який відбувся на днях у бібліотеці, визначив переможців сезону. Про те, чим здивували результати гри, а що стало очікуваною приємністю, читайте нижче.

     Першими лідерів визначали команди учнів 6 – 8 класів. Цього року у фінальній грі участь узяли 117 осіб такого віку (15 команд). Друге й третє місця здобули, цілком передбачувано, «Фімляни» (ФІМЛІ) та «Еверест» (Перша міська гімназія). Протягом чемпіонату вони демонстрували стабільно високий результат. «Фімляни» й узагалі міцно засіли на другій сходинці ще з другої гри сезону. А от угорі турнірної таблиці з перевагою лише в один бал опинилася «Еврика» (СПШ № 18) – не скажемо, що сюрприз. Хоча IVтур чемпіонату вони провели не настільки вдало, як попередні два (третя позиція на противагу першій), але, за загальним підсумком, перемога справедлива й заслужена.

     «Золото» серед учнів 9 – 11 класів – теж не новина. І у фінальній грі, і за результатами всього сезону перемогу здобув «Граніт науки» (СПШ № 17). Нагадаємо, що ця команда захопила першу сходинку ще в попередньому сезоні й перемогу з рук не випустила й досі. Друге місце дістали «Фімляни» (ФІМЛІ), які в усіх турах представляли свою школу більш ніж гідно: перша-друга сходинка постійно залишалися за ними. А от третє місце відвоювали відносно нові обличчя – «Консиліум» з Першої міської гімназії. У другому й третьому турі вони, скажемо відверто, зірок з неба не хапали. Зате блискуче проведені перша й остання ігри сезону дозволили їм відбити престижну позицію в інших претендентів (загалом, у фінальній грі в цій категорії участь взяли 128 гравців із 14 команд).

     Результати IV туру в повному обсязі можна переглянути тут.

IMG_6155.JPG IMG_6173.JPG IMG_6199.JPG IMG_6216.JPG IMG_7048.jpg IMG_7050.jpg IMG_7091.jpg IMG_7097.jpg