background

     Традиційно веселий пошук аналогій, паралелей і логічних зв’язків, розгадки парадоксів, дотепні версії походження ідіом і добір… рим у віршах сучасних авторів, – «джентльменський набір» інтелектуальної гри «Що? Де? Коли?». Увесь цей перелік, як і годиться, чекав на учасників ІІ туру чемпіонату м. Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів, що пройшов у бібліотеці 9 та 10 грудня.

     Команди потроху «розганяються», поліпшуючи свої результати порівняно з І туром. Говорити про очевидних лідерів ще зарано, хоч, звісно, є переможці цього етапу. Серед 6 – 8 класів ними стали: «Еврика» (СПШ № 18 – 14 балів), «Фімляни» (ФІМЛІ – 13 балів) та «Еверест» (Перша міська гімназія – 12 балів). Серед 9 – 11 класів – «Фімляни» (ФІМЛІ – 15 балів), «Граніт науки» (СПШ № 17 – 12 балів) та «Мудрі сови» (СПШ № 3 – 12 балів). Більш детальну інформацію можна знайти в турнірних таблицях.    

     Питання, як і завше, було цікаво і слухати, і розгадувати. На цей раз учасників дивували асоціаціями німецького собору з міфічним птахом Феніксом, сузір’я – з готелем та Діда Мороза – з… Термінатором. А ще тішили фактами про помилки Рея Бредбері в літературній творчості, пародією на рекламний слоган фірми «Nike» та інформацією про те, чому веселка завдячує саме такою кількістю елементів. Гравці мали можливість висловити свою симпатію до окремих питань, визначивши серед них три найкращі за гру. Результати спонтанного опитування організатори розмістили на сторінці Клубу інтелектуальних ігор Черкас у соціальній мережі ВКонтакте.

001.JPG 002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG