background
Великодні майстер-класи в бібліотеці

Різноманітними майстер-класами й пізнавальними заходами розпочали в Черкаській обласній бібліотеці для дітей підготовку до святкування Великодня. На наших заходах читачі виготовляли різноманітні вироби з паперу, що слугуватимуть як прикрасою до родинного столу, так і милим подарунковим сувеніром для близьких. А ще дізналися чимало цікавого про великодні традиції наших предків і народів інших країн.

У відділі обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів відвідувачів зустрічали відразу двома майстер-класами під загальною назвою «Гарна писанка у мене» – для менших і трохи старших дітлахів. Так, учні 4-А класу ЗОШ № 21 ім. Ю.Г. Іллєнка вчилися виготовляти ошатне сувенірне яєчко з картону, прикрашене візерунками з паперових елементів, складених у техніці квілінгу. Учасники викладали на своїх основах квіти, традиційні рослинні й геометричні візерунки з українських писанок, усілякі абстрактні фігури. Словом, усе, на що вистачило фантазії, часу та вправності. Учні ж 2-І класу СПШ № 3 робили трохи менші за розміром і простіші у виконанні картонні яєчка, оздоблені фігурами із кольорових серветок. Також вийшли дуже симпатичні великодні подарунки!

Для учнів 1-Б класу СПШ № 3, 1 і 2 класів приватної школи "Discovery School" у цьому ж відділі провели годину народознавства «Великодній передзвін». Малечі розповіли багато цікавої інформації про традиційні великодні страви, обряди й саму історію свята.

Про те, звідки виник та що символізує великодній кролик, як чинити зі шкаралупами від яєць, як правильно шукати святкової ночі скарби й у якій європейській країні відзначення Великодня більше нагадує Гелловін, дізнавалися учні 5 класу приватної школи «Ідея» на годині народознавства з майстер-класом «Україна писанкова». Захід для них організували працівники відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів. Щойно здобуті знання діти змогли закріпити з допомогою тематичної вікторини. А проявити творчі здібності та розважитися їм допоміг майстер-клас із виготовлення фігурного паперового яйця. Вийшло чимало симпатичних сувенірів, що милують око різними кольорами веселки.

Чого тільки не виготовляли власноруч користувачі відділу масової роботи та естетичного виховання! Вітальні листівки, паперові деревця, обвішані яєчками, кролики, квіти й інші вироби з паперу, оздоблені в техніці аплікації. Серія майстер-класів для читачів різного віку мала назву «Христос воскрес – ллється золото з небес». У приміщенні бібліотеки в них взяли участь учні 4-Б класу СПШ № 3 та 4-Б класу Першої міської гімназії. До Черкаського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей працівники відділу їздили самі, провівши там майстер-класи для учнів 1 – 4 і 5 –6 класів.

Усі тематичні заходи, що проходили в бібліотеці напередодні Великодня, передбачали також презентацію книжкових виставок, на яких діти могли обрати собі літературу, щоб розширити знання про одне з головних християнських свят року.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg image009.jpg image010.jpg image011.jpg image012.jpg