background
Визначено переможців обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-мрія»

26 квітня відбулося засідання журі обласного етапу Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Україна-мрія», і ми вже готові назвати наших переможців! 123 дитини віком від 7 до 18 років у Черкаській області взяли участь у змаганні. Особливо приємно констатувати, що конкурс зацікавив не лише переважно черкасців, а і юних митців з усіх куточків регіону. Роботи ми отримували з Черкаського, Золотоніського, Уманського та Звенигородського районів. Відповідно, маємо переможців як із центральних міст, так і з невеличких сіл.

Головою журі обласного етапу конкурсу стала професійна художниця Севастяна Федоренко. Також до оцінювання робіт долучилася художниця-оформлювачка Черкаської обласної бібліотеки для дітей Катерина Огороднікова, завідувачки й працівники відділу масової роботи та естетичного виховання й науково-методичного відділу бібліотеки. Розглянувши роботи конкурсантів, члени журі визначили переможців кожної вікової групи серед індивідуальних та колективних робіт у кожній із чотирьох категорій. Результати такі:

Категорія «Малюнок»

Діти віком 7 – 13 років

Гран-прі: Лисогір Златослава, 10 років (смт Драбів, Золотоніський р-н);

1 місце –  Нечеснюк Даша, 13 років (смт Поминик, Уманський р-н);

2 місце –  Буряк Анна, 13 років (с. Драбово-Барятинське, Золотоніський р-н);

2 місце – Яровенко Анна, 8 років (м. Черкаси);

3 місце –  Кисленко Олександра, 9 років (м. Черкаси).

Діти віком 14 – 18 років

Гран-прі: Виноградна Віра, 15 років (м. Черкаси);

1 місце –  Шевченко Дарина, 16 років (м. Черкаси);

2 місце –  Волощук Лія, 17 років (м. Шпола);

3 місце –  Коврига Валерія, 14 років (с. Надточаївка, Звенигородський р-н);

 

Категорія «Вироби декоративно-прикладного мистецтва»

Діти віком 7 – 13 років

Гран-прі: конкурсна робота «Україна майбутнього» аматорської театральної        студії «Art studio» КЗ «Вільшанський ЦКД» (селище Вільшана, Звенигородський р-н).

Переможець: конкурсна робота «Мрія одна – мирна, незалежна Україна» клубу за інтересами «Творча майстерня» філії КЗ «Маньківська селищна публічна бібліотека с. Дзензелівка» (с. Дзензелівка, Уманський район).

 

Категорія «Текстовий oпиc»

Діти віком 14 – 18 років

Переможець: Мережко Аліна, 17 років (гурток літературної творчості «Пегасик» Черкаської обласної бібліотеки для дітей, м. Черкаси).

               

Категорія «Віртуальна модель aбo відеосюжет»

Діти віком 7 – 13 років

Переможець: відео «Майбутнє України», підготували учні 4-Б класу Уманської гімназії № 11: Токаренко Михайло, Прокопенко Маргарита, Чеботар Єва.

Діти віком 14 – 18 років

Переможець: відео «Я оптиміст, я МРІЮ!», підготував Притуляк Віталій, 15 років, учень Уманського ліцею № 1.

Роботи вже надіслані на адресу конкурсної комісії всеукраїнського етапу змагання. З нетерпінням чекатимемо на результати! А поки що ви можете помилуватися всіма найкращими роботами з категорій малюнків і виробів декоративно-прикладного мистецтва на бібліотечному профілі у фейсбуці.

Вітаємо переможців і щиро дякуємо всім учасникам конкурсу! Натхнення всім юним митцям! Поза сумнівами, на всіх вас ще чекають творчі перемоги в майбутньому.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg