background
Відкриття виставки дитячих творчих робіт «Мій рідний край, моя Україна – 2024»

Красу Черкащини, творче бачення юних митців і вправність їхніх рученят можна оцінити на новій виставці «Мій рідний край, моя Україна – 2024», що відкрилася в галереї відділу масової роботи та естетичного виховання Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Роботи експозиції створені вихованцями гуртка «Мистецтво нашого народу» (керівник – Наталія Топчій) Багатопрофільного молодіжного центру. Виставка присвячена 70-річчю заснування Черкаської області.

З нагоди відкриття виставки в актовій залі бібліотеки зібралися автори робіт й інші почесні гості. З яскравими перформансами на сцені з’являлися маленькі танцюристи, які виконували номери в стилі хіп-хопу, контемпорарі та хореографію, натхненну мультфільмом «Мавка. Лісова пісня». Діти також читали вірші про любов до рідної землі, патріотизм і мрії про щасливе прийдешнє для України. Усі творчі номери виконували вихованці студій Багатопрофільного молодіжного центру. Присутня на святі директорка Багатопрофільного молодіжного центру Світлана Ільченко привітала юних митців та нагородила їх грамотами за участь у виставці.

В експозиції представлено понад 80 дитячих творчих робіт, виконаних у різних техніках: модульне оригамі, торцювання, природні матеріали, вовняний живопис, малюнки, витинанки, авторська лялька-мотанка. Перед очима відвідувачів постають обриси людей, зображення тварин і птахів, квіти, барвисті пейзажі. У кожному виробі закладена частинка душі, наполеглива праця та любов до рідного краю його автора.

«Родзинкою» виставки є ляльки-мотанки, як символ незламності всієї нашої країни. Це особливий оберіг для кожного з нас, тим потужніший, що виготовлений у час війни. Майстри вклали у своїх ляльок віру в перемогу, в добро, у найкраще майбутнє, саме тому ці творіння мають найвищу енергетичну силу.

Переглянути дитячі роботи й віддати їм належне можна буде ще впродовж тривалого часу у відділі масової роботи та естетичного виховання бібліотеки.

 

image001.jpg image002.jpg image003.jpg image004.jpg image005.jpg image006.jpg image007.jpg image008.jpg