background
Запрошуємо до участі у Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості «Україна – мрія!»

Запрошуємо всіх талановитих й активних мрійників до участі в новому Всеукраїнському конкурсі дитячої творчості від Національної бібліотеки для дітей – «Україна – мрія!». Змагання проводиться в межах проєкту «10 тисяч мрій для звільнених територій» та Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у співпраці з низкою національних творчих спілок України, громадських і благодійних організацій. А головне – під патронатом Героя України, генерала Валерія Залужного й за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Конкурс дає можливість обдарованим дітям і підліткам проявити всі свої таланти, фантазію, відчуття прекрасного й візуалізувати свою мрію про оновлену, мирну й щасливу Україну майбутнього. Переможців визначатиму у двох вікових категоріях: діти 7 – 13 та 14 – 18 років. І в чотирьох номінаціях:

– малюнок (довільної графічної, живописної форми у форматі А3);

– вироби декоративно-прикладного мистецтва (у різних техніках роботи з використанням природних матеріалів);

– текстовий опис (есеї, нариси та інші описові твори);

– віртуальна модель або відеосюжет (створення віртуальних 3D-моделей приміщень і міст майбутнього, монтаж відеосюжетів із ймовірних екскурсій Україною майбутнього). 

У кожній із чотирьох номінацій буде визначено одного переможця (або групу переможців), що отримає гран-прі: триденний тур найкрасивішими містами України. Також обіцяють цінні подарунки, відзнаки й почесні грамоти. За результатами ж триденного туру буде знято відеосюжет «Моя прекрасна Україна», який буде показано по телебаченню.

Усі подробиці конкурсу, вимоги до робіт, повний склад залучених організацій та іншу інформацію можна знайти в Положенні про конкурс на сайті Національної бібліотеки України для дітей.

ВАЖЛИВО!!! Змагання проходитиме у 2 етапи – обласний і всеукраїнський. Тож охочі взяти в ньому участь із Черкащини мають надсилати свої роботи на адресу Черкаської обласної бібліотеки для дітей (вул. Святотроїцька, 24, м. Черкаси, 18001). Роботи в категорії «Віртуальна модель» просимо направляти на електронну скриньку Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Перебіг конкурсу  буде висвітлюватися на Фейсбук-сторінці науково-методичного відділу бібліотеки «Бібліотечний хронограф».

Роботи на обласний етап конкурсу прийматимуться до 20 квітня 2024 р.