background

Народився 9 вересня 1952 року в с. Горіхове на Луганщині. Щоб прогодувати велику сім’ю, батько завербувався на шахти.

Улюбленим предметом у школі для хлопця була література, однак вирішив стати лікарем, тому успішно закінчив Луганський медичний інститут, отримавши цей фах.

Але ж літературна справа була і є покликанням Івана Дубініна. Про його вроджений талант дотепно відгукався Григорій Білоус, сподіваючись, що «пройшов» письменник-гуморист школу наших знаних метрів гумору – Остапа Вишні, Василя Чечвянського, Степана Руданського, Олеся Жолдака, Євгена Дударя, Олега Чорногуза, Василя Довжика та інших. Літературні пародії Дубініна не виглядають «прилюдною екзекуцією», а є турботою про чистоту мови й художню досконалість, робить він це так, що й сам автор спародійованого твору весело сміється над своїми мовними недоречностями.

Іван Дубінін – автор збірки віршів російською мовою «Пламя свечи», а також літературних пародій «Туди чи не туди» (2002), «Я колись народився дощем» (2007), книги гумору і сатири «Бюстгальтер на зарплату» (2002).

Цілком оригінальне дотепне бачення дитячого світу Іван Іванович опри явив у двомовній поетичній збірочці «День народження зуба» (2007).