background

Манів Г. М. Киці-мандрівниці. Спецвипуск : На боці добра: Київ. Львів. Буковель / Галина Манів ; намал. Д. Печенкін. – Київ : Рідна мова, 2021. – 55 с. : іл. –(Неймовірні пригоди).

Ерудована й серйозна Муля та весела й трохи наївна Манюня завжди готові до нових пригод, вражень і, звичайно, знайомств. З кицями маленькі читачі завиграшки дізнаються багато нового й цікавого про все на світі. У четвертій книзі серії киці-мандрівниці подорожують Україною до Києва, Львова та Буковелю, розшукують святого Миколая, рятують Різдво та лікують бабусю Зиму.

Для читачів дошкільного віку.

Демченко О. Ю. Найвродливіша корівка : казка / Оксана Демченко ; іл. Т. М'ясникової. – Харків : Ранок, 2020. – 23 с. : іл. – (Моя казкотерапія).

Терапевтична казка оповідає про залюблену в себе корівку, яка так пишалася собою та своєю красою, що не могла ні з ким потоваришувати, ні знайти спільну мову. У неї просто не було часу ні на що, окрім як занять самомилуванням. Вона настільки була зайнята собою, що ледве не потрапила в біду.

Для читачів дошкільного віку.

Дал Р. Фантастичний містер Лис / Роальд Дал ; з англ. пер. В. Морозов ; іл. К. Блейка ; обкл. І. Сулими. – Вид. 2-е. – Київ : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2021. – 117 с. : іл.

Повість про хитромудрого Лиса, який щовечора крадькома забігає по черзі до трьох противнючих фермерів за харчами для своєї родини. І ось фермери розробили план проти крадія. Та коли вони вже думали, що містер Лис ніяк не зможе врятуватися, в нього визрів свій фантастичний план.

Для читачів молодшого шкільного віку.

Гоф Дж. Ведмедиця і кролик: Цей руйнівник танцювати не звик / Джуліан Гоф ; з англ. пер. А. Колодніцька ; намал. Дж. Філд. – Київ : Форс Україна, 2021. – 111 с. : іл.

У кролика знову є нагода хвилюватися – в лісі почали зникати дерева. Може їх згризає великий страшний кріль, як величезні морквини? Потрібно розібратися, щоб менше боятися. Чи зможе ведмедиця допомогти йому й на цей раз? Відкривай хутчіш книжку й нумо читати.

Для читачів молодшого шкільного віку.

Гоф Дж. Ведмедиця і кролик: Що за шкідник у ліс проник? / Джуліан Гоф ; з англ. пер. А. Колодніцька ; намал. Дж. Філд. – Київ : Форс Україна, 2021. – 111 с. : іл.

Це глибока за змістом терапевтична казочка про розважливу Ведмедицю та її друга Кролика, в якого завелися таргани в голові. Його дратує все. Він божеволіє від стукоту Дятла, тиші, що раптово запала, повільності Черепахи, хропіння подруги в барлозі та власної невдоволеності. Так і хочеться дати копняка! Інколи самому собі. І ситуація зайшла б у глухий кут, якби не Ведмедиця! Чи думали ви колись, що дика звірина може бути психотерапевтом? Саме подруга навчить Кролика управляти емоціями.

Для читачів молодшого шкільного віку.