background

100 фактів про їжу / Сем Бер [та ін.] ; пер. з англ. Г. Лелів ; іл. Ф. Маріані й П. Поло. – Київ : Книголав, 2020. – 127 с. : іл. – (Дитяча полиця).

«100 фактів про їжу» – дитяча енциклопедія про їжу, її технології виробництва, а також неочікувані відкриття. Всередині не лише цікаві факти про продукти, які ми вживаємо в їжу, історію страв чи дивні смакові вподобання історичних особистостей, а й потрібна базова інформація про поживні речовини, вітаміни, особливості тих чи інших продуктів. Видання дасть змогу читачу дізнатись про те, що магніт може притягувати до себе пластівці, жувальна гумка допомагає одужати після операції, а на одну хлібину йде майже рік роботи (можете собі це уявити?), чому зробити желе з ківі неможливо, скільки мільярдів чашок напоїв щодня випивають люди, а також, які прянощі дорожчі за срібло і золото. Книга «100 фактів про їжу» сприятиме свідомому ставленню до харчування.

Для читачів середнього шкільного віку.