background

Войтенко О. У світлі світлячків. Кн. 1 : На порозі ночі / Ольга Войтенко ; обкл. А. Годісь. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 169 с.

Войтенко О. У світлі світлячків. Кн. 2 : Пошуки відправника / Ольга Войтенко ; обкл. А. Годісь. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 190 с.

Що станеться, якщо зникне світло? Інтернет? Зв’язок? Як зміняться міста, країни, планета? Чи зможуть сучасні люди жити в нових умовах? Троє підлітків – герої книги Ольги Войтенко «У світлі світляків» – змушені перевірити це на власному досвіді. Єві-Лізі доведеться відкласти планшет і вперше за багато років вийти на вулицю, Тімові – полишити улюблені книжки і стати її провідником у пітьмі, а Максові – заново шукати себе. Які таємниці приховує темрява? Чи зможуть друзі відшукати світло, коли навколо лише холод і нескінченна ніч? Про це – у першій частині трилогії «У світлі світляків» – «На порозі ночі».

У другій частині – «Пошуки відправника» діти продовжують свої пошуки світла, й одного дня на планшет Єви-Лізи надходить повідомлення невідомо від кого, невідомо звідки й невідомо як. Повідомлення, яке Єва-Ліза, Тім і Макс так довго чекали, змусить покинути свій дім, за межами якого на них чекає лише невідомість і далека дорога.

Для читачів середнього шкільного віку.