background

    До Дня Незалежності України у бібліотеці було проведено низку заходів.

   У відділі обслуговування учнів 5-9 класів відбувся історико-літературний конкурс «Україну свою пізнаю», учасниками якого були вихованці літньої школи дитячого розвитку «Велика гра».

   Відповідаючи на різноманітні запитання, діти мали можливість погортати сторінки історії України та Черкащини, пригадати свята, традиції, звичаї українського народу.

   Урок державності «День народження держави»було проведено для дітей, які оздоровлюються у санаторії «Сосновий бір». Під час заходу учні прослухали інформацію про етапи становлення незалежності України, а також взяли участь у конкурсі «Ерудит», в якому були представлені запитання з історії України.

   Формуванню у юних читачів почуття патріотизму, глибокої пошани до землі, народу, рідної мови сприяли огляди виставок «Я чую твій голос, моя Україно!»,  «Демократичні традиції в Україні», «Україна – суверенна держава» та інформаційного викладу літератури «Держави славна назва – Україна».

   А у відділі обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів для найменших вихованців літньої школи дитячого розвитку була проведена історична гра «Одна в нас земля і одна Україна».

   В цікавій ігровій формі пройшло знайомство дітей із символікою нашої держави, славними сторінками історії України, періодом козаччини, народними ремеслами, традиціями української кухні. Завершив гру відеоконкурс «Упізнай історичну пам’ятку».

   Також для цієї категорії дітей у відділі були проведені уроки державності: «Моя земля – це незалежна Україна», «Наш прапор в золоті й блакиті».

   Відвідувачі відділу мали змогу познайомитися з літературою, представленою на книжковій виставці «Україно, ти для мене – диво!» та  тематичній поличці «24 серпня – День Незалежності України».

 

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg