background
Розваги до Дня захисту дітей у бібліотеці

    Святковими розважальними програмами подеколи з пізнавальними елементами зустріли відвідувачів Черкаської обласної бібліотеки для дітей на початку червня всі відділи обслуговування. Міжнародний день захисту дітей традиційно дав нагоду продемонструвати читачам, що в книгозбірні не буває нудно, а літні канікули – ще не привід обминати наш заклад десятою дорогою.

    Учні 1 – 4 класів загальноосвітньої санаторної школи-інтернату № 14 та 2-А, 2-Б, 3-А класів ЗОШ № 8 у відділі масової роботи та естетичного виховання потрапили у вир казкових подій. За законами драматургії, один із головних героїв святкової феєрії «Місце зустрічі – країна дитинства», дракон-розбишака, вирішив зіпсувати веселощі й навіть погрожував малечі праведним гнівом. Однак фея, свинка й трошки доброго чаклунства переконали хулігана, що сміятися й розважатися разом значно ліпше, ніж підлаштовувати каверзи. Не обійшлося в магічному ритуалі навернення дракона на світлий бік і без допомоги дітлахів. Відтак читачі спільно з казковими персонажами чудово відпочили й порухалися. На малечу чекали логічні загадки й творчі завдання (заспівати, станцювати, показати пантоміму) з капелюха, що мандрував колом, хороводи, естафети, радісні пісні. Чудова можливість налаштуватися на сповнений пригод і приємних вражень літній відпочинок.

    Користувачі відділу обслуговування дітей дошкільного віку та учнів 1 – 4 класів – діти, що відпочивають у пришкільному таборі ЗОШ № 12, – також багато рухалися, але й мізками поворушили. У день веселих забав «Дитинство веселе і дзвінкоголосе» їм пощастило чергувати динамічні конкурси з інтелектуальними вправами. Так, на зміну вікторинам і головоломкам (як-от завдання назвати фрукт, овоч або ягоду на кожну літеру абетки) приходили «перевезення» пасажирів на чарівних мітлах, футбол із повітряними кульками, малювання чоловічків на швидкість і конкурс перукарського мистецтва, де дівчата мали зав’язати на кучерях хлопців щонайбільше хвостиків. За кмітливість й ерудицію учасники отримували символічні призи.

    Потренувати пам’ять, навички командної роботи й почуття гумору випала нагода учням Черкаської приватної ЗОШ «Софія», які до свята вирушили в майже морську пригоду інтелектуальною регатою «На абордаж!». А вихованці Дитячого центру розвитку «Smart kids» упритул наблизилися до ключової теми, яку так чи інакше піднімають на всіх заходах з нагоди Міжнародного дня захисту дітей. Зокрема, теми прав й обов’язків дитини та піклування, якого кожна неповнолітня особа має вимагати від старших людей, що несуть за неї відповідальність, і держави. З’ясувати, чи володіють вони вичерпною інформацією з такого актуального питання, читачі змогли під час правознавчого турніру «Право на дитинство». 

    Весело й легко провели час учні 4-Е класу СПШ № 18 та учні 1 – 4 класів, що відпочивають у Черкаському обласному дитячому багатопрофільному санаторії «Сосновий бір», завдяки ігровій програмі «Радість дзвінкого дитинства» від сектору нестаціонарного обслуговування читачів відділу обслуговування учнів 5 – 9 класів. Учням же 7-Г класу СПШ № 17 працівники цього відділу запропонували невеликий лікнеп у вигляді правового мультиміксу «На що я маю право» з оглядом зафіксованих законодавством стандартів життя дитини в максимально зрозумілому в юному віці форматі.   

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG 010.JPG 011.JPG 012.JPG 013.JPG