background

    Свято відзначення переможців чемпіонату міста Черкаси серед шкільних команд учнів 6 – 8 класів та 9 – 11 класів із гри «Що? Де? Коли?» неухильно наближається. Нещодавно в бібліотеці відгримів третій тур сезону 2018 – 2019 рр., тож командам саме час відкрити в собі друге дихання: фінал уже недалеко. А турнірна таблиця, тим часом, відчутно змінилася: деякі лідери відкотилися на багато сходинок назад, зате новачки нарешті прокинулися й показали, чого вони варті.

    Зміни помітні в обох вікових категоріях. Наприклад, серед учнів 6 – 8 класів на 1-2 місце піднялися «Мамонтята» з Черкаського гуманітарно-правового ліцею які ще минулого разу вдовольнялися «бронзою». Щоправда, насолодитися одноосібною перемогою їм завадили «Ейнштейни» із СПШ № 17, які, так само, відповіли правильно на 8 питань. До речі, їхній успіх навіть більш вражаючий, адже в листопаді ця команда в трійку не потрапила (хоча ще в жовтні демонструвала багатообіцяючі результати). 3-4 місце із сімома «взятими» питаннями розділили «Фімляни» (ФІМЛІ) та «Оксюморин» (Перша міська гімназія). Якщо для других це повільний і впевнений рух нагору, то для перших – утримання позицій, відвойованих після не дуже вдалого початку сезону. Яскравий у попередній грі «Ерудит» (ЗОШ № 8), на жаль, у трійці не закріпився.

    Серед учнів 9 – 11 класів жвава боротьба відбувається на другорядних позиціях, оскільки пік надійно утримує команда з Першої міської гімназії з промовистою назвою «Еверест». Щоправда, на цей раз їм вдалося подолати 14 питань (на одне менше, ніж у листопаді), однак усе одно ця кількість лишається захмарною для решти претендентів. Друге місце з розривом у п’ять очок дісталося «Оксигену» (СПШ № 17). Для них це прогрес, адже минулого разу вдалося сягнути тільки третьої сходинки. На цей же раз «бронзу» захопили учасники з «Кубіка Рубика» (ЗОШ № 2) – справжня несподіванка для їхніх конкурентів! Звісно, їхній результат – 7 правильних відповідей – не так, щоб дуже ефектний… Але гравці помітно розвиваються (на попереденьому етапі вони заробили 4 бали, а на першому – взагалі 1). Крім того, решта їх все одно не наздогнала. Зокрема, «срібні» призери попередньої гри «Мамонти» й «Фімляни» не спромоглися сягнути навіть 4 місця (кумедно, але ці команди вже втретє за сезон «взяли» однакову кількість питань).

    Усім, хто любить порівнювати й відстежувати результати ігор, пропонуємо слідкувати за оновленнями в рубриці «Об’єднання за інтересами» (розділ «Гра «Що? Де? Коли?») – саме там традиційно викладаються турнірні таблиці й інша інформація, пов’язана із чемпіонатом.

002.JPG 003.JPG 004.JPG 005.JPG 006.JPG 007.JPG 008.JPG 009.JPG